Zafer Partili Soral: AK Parti hükümeti mavi yakalıların emeğini çalıyor

Zafer Partili Bartu Soral: AK Parti Hükümeti Mavi Yakalıların Emeğini Çalıyor

Ankara (iGFA) – Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı H. Bartu Soral, ücret ve zamlara ilişkin basın açıklaması yaparak, Ekonomi ve Kalkınmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak iktidarın mavi yakalıların emeğini çaldığını iddia etti.

Soral, “Ocak ayında maaşını yılbaşı zammı ile alan işçinin vergisi ilk iki ay yüzde 15, Mart’ta yüzde 20, Haziran’da ise yüzde 27’ye ulaşıyor. AK Parti iktidara geldiğinden beri vergi dilimlerini enflasyon oranında güncellemedi. Eğer güncellenseydi, dar gelirli işçiler daha az vergi ödeyecekti” dedi.

Zafer Partili Soral, örnek vererek, “Brüt 50 bin lira alan bir emekçinin maaşı, vergi dilimleri sebebiyle Aralık ayında 30 bin 645 liraya düşüyor ve toplamda 106 bin lira gelir vergisi ödüyor. AKP hükümeti işçilerin gelirlerine el koyuyor ve yıllardır enflasyon oranında vergi dilimlerini artırmıyor” şeklinde konuştu.

Soral, Zafer Partisi iktidarıyla mavi yakalıların mağduriyetinin sona ereceğini ve vergi dilimlerinin enflasyona göre yeniden değerleneceğini vurgulayarak, “İnsanca bir yaşam için Türkiye üretecek, üreten ürettiğinden hakkını alacak” ifadelerini kullandı.

Tweet’e buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.