Trump’tan Elon Musk’a karşı şaşırtan hamle!

ABD Başkanı Donald Trump, yarı iletken üreticisi Intel’in hükümete yüzde 10 oranında hisse vermeyi kabul ettiğini belirtti.Oval Ofis’te basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, Intel’in rakiplerinin gerisinde kaldığını belirterek konuyu geçen hafta şirketin CEO’su Lip-Bu Tan ile görüştüğünü söyledi.

ABD hükümetinin Intel’de hisse sahibi olmayı değerlendirdiğine dair haberlerin sorulması üzerine Trump, “Bunu yapmayı kabul ettiler ve bence bu, onlar için harika bir anlaşma.” dedi.

Trump, Intel’in rakiplerine kıyasla geride kaldığını belirterek, konuyu Intel Üst Yöneticisi (CEO) Lip-Bu Tan ile geçen hafta yaptığı görüşmede gündeme getirdiğini anlattı.

Başkan Trump, “Biliyor musun, bence ABD’ye Intel’in yüzde 10’u verilmeli dedim. O da bunu düşüneceğim dedi.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın bugün Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada faiz indirimlerine kapıyı aralaması da sorulan Trump, “Ona ‘çok geç’ dememizin bir sebebi var. Bir yıl önce indirmeliydi. Çok geç kaldı.” yanıtını verdi.

Öte yandan Kanada’nın ABD mallarına uygulanan birçok misilleme tarifeyi kaldırma kararına da değinen Trump, Kanada Başbakanı Mark Carney ile olumlu bir görüşme yaptıklarını ve ilişkilerde işbirliğini sürdürmek istediklerini ifade etti.

Related Posts

Sokak ortasında anne dehşeti: Kızını bıçakla kovaladı

Adana’da fenalık geçirdiği öne sürülen bir annenin, 11 yaşlarındaki kızını ekmek bıçağıyla mahallede kovaladığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit’ten şiddet iddialarına ilk yanıt geldi

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit çifti, evliliklerinde yaşadıkları iddia edilen sorunlar ve şiddet iddiaları hakkında sosyal medyadan yanıt verdi. Çıkan haberleri yalanlayan ünlü çift, hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu. Şiddet iddialarının gerçek dışı olduğunu belirten çift, bu durumun kendilerini derinden üzdüğünü ve hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.

Karaman’da mermer ocağı tepkisi! Kuraklıkla boğuşan kentte içme suları ve tarım tehdit altında

Kuraklıkla boğuşan Karaman’da Kazımkarabekir ve Akçaşehir’de açılması planlanan mermer ocaklarına tepkiler artıyor. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, açılması planlanan mermer ocaklarının yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirtti. Bayram ayrıca, madenin faaliyete geçmesi halinde bölgedeki içme suları ve tarım alanlarına ciddi zararlar vereceğini kaydetti.

Atatürk’ün mirası Savarona, İstanbul Boğazı’nı selamlayacak

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası Savarona yatı, yarın TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında TCG Anadolu ve 7 gemi ile birlikte İstanbul Boğazı’ndan geçiş yapacak.

Kuruluş Osman (Sultan Orhan) dizisinin Nilüfer Hatun’u Mahassine Merabet oldu

Kuruluş Osman dizinin devamı niteliğindeki Sultan Orhan dizisinde Nilüfer Hatun’u canlandıracak isim belli oldu. Sultan Orhan’a hayat verecek olan Mert Yazıcıoğlu’na partner olarak Mahassine Merabet eşlik edecek.

ABD’yi topa tuttu: Ahlak dışı ve suç niteliğinde

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Karakas’ta bulunan Ulusal Meclis’te gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yaparak ABD’yi Venezuela’daki rejim değişikliği girişimlerinde bulunmakla suçladı.Maduro, söz konusu girişimleri “askeri …