TCMB Para Politikası Kurulu’nun 2025’teki ilk ve son toplantı tarihi belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2025 Yılı Para Politikası Takvimi Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gelecek yıl izlenecek politikalara ilişkin yol haritasını belirledi. Para Politikası Kurulu (PPK) 2025 yılında 8 toplantı gerçekleştirecek. TCMB, PPK toplantılarının tarihlerini yayınladı. Buna göre, PPK gelecek yılın ilk toplantısını 23 Ocak’ta, son toplantısını ise 11 Aralık’ta gerçekleştirecek.

TCMB, PPK’nın 2025 yılında yapacağı 8 toplantıda, toplantı özetlerinin paylaşılacağı, enflasyon raporları ve finansal istikrar raporlarının açıklanacağı tarihleri duyurdu.

Merkez Bankası’nın açıklamasına göre, 2025 yılında Kapsamlı Kurumsal Maliyet Analizi (KKM) uygulamasının sonlandırılması planlanıyor.

TCMB sosyal medya hesabından paylaşılan takvime göre, PPK 2025 yılında 23 Ocak, 6 Mart, 17 Nisan, 19 Haziran, 24 Temmuz, 11 Eylül, 23 Ekim ve 11 Aralık tarihlerinde toplantılarını gerçekleştirecek. PPK toplantılarına ilişkin özetler ise 30 Ocak, 13 Mart, 25 Nisan, 26 Haziran, 31 Temmuz, 18 Eylül, 31 Ekim ve 18 Aralık 2025 tarihlerinde internetten yayınlanacak.

TCMB’nin duyurduğu takvime göre, Enflasyon Raporları 7 Şubat, 22 Mayıs, 14 Ağustos ve 7 Kasım; Finansal İstikrar Raporları ise 30 Mayıs ve 28 Kasım 2025 tarihlerinde kamuya açıklanacak.


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Birleşik Kamu-İş’ten Ağustos ayı gıda fiyatları artışı raporu: 63 aydır süren yükselişte yıllık artış yüzde 54,5’e çıktı!

Birleşik Kamu-İş’ten Ağustos ayı gıda fiyatları artışı raporu: 63 aydır süren yükselişte yıllık artış yüzde 54,5’e çıktı!

TPAO bir ilde daha petrol aramaya devam edecek: Süre uzatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Kırklareli’ndeki petrol arama ruhsatının süresini 2 yıl uzattı.

TOBB verileri açıkladı: Kapanan şirket sayısı belli oldu!

Türkiye’de kurulan şirket sayısı temmuzda bir önceki aya göre yüzde 33,5 artışla 9 bin 788, kapanan şirket sayısı da yüzde 13,1 artışla 2 bin 905 oldu.

Ticaret Bakanlığı antrepo yapımı ve işletme kurallarını yeniden düzenledi

Ticaret Bakanlığı, antrepo kullanıcılarının maliyetlerini öngörebilmesi ve şeffaflık amacıyla gümrük ve antrepo uygulamalarında düzenlemeye gitti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu, Zonguldak’taki kömür sahasını ihaleye çıkarıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu, Zonguldak’taki kömür sahasını ihaleye çıkarıyor

Türkiye’nin ünlü firma iflasın pençesinde. Rakipleri bile tahmin etmiyordu

İzmir merkezli Altınyer Tekstil, ekonomik krizle boğuşarak konkordato talep etti. 1999 yılında kurulan Altınyer Tekstil ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş., ekonomik darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. 2.500 metrekarelik modern …