Serbest bırakılan Filistinlileri taşıyan Kızılhaç konvoyu Ofer Hapishanesi’nden ayrıldı

İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası Anlaşması İkinci Aşamasına Başladı

İsrail ve Hamas arasında sağlanan ateşkes ve rehine takası anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasının ikinci esir takası bugün Gazze’de başladı. İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’ten bu yana rehin tutulan dört asker kadınını serbest bıraktı. Hamas ise, bugün serbest bırakılması planlanan 200 Filistinlinin isim listesini yayınladı.

İkinci turda serbest bırakılan Filistinli esirler Kızılhaç konvoyuyla İsrail’in Ofer Hapishanesi’nden ayrıldı. Mısır devlet kanalı Qahera TV, 70 Filistinli tutuklunun Mısır’a serbest bırakıldığını bildirdi.

‘MÜEBBET MAHKUMU 70 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK’

Esirler Medya Ofisi’nden paylaşılan isim listesine göre, bugün serbest bırakılacak Filistinlilerden 121 müebbet, 79 uzun süreli hapis mahkumu. Müebbet hapis mahkumu 70 kişi Filistin’den sınır dışı edilecek. Filistinlilerin hangi ülkeye gönderileceği belirsizken, İsrail’in Haaretz gazetesi, Mısır’a sevk edileceklerini aktardı.

Serbest bırakılacak Filistinlilerden 137’si Hamas’a, 26’sı Fetih Hareketi’ne, 29’u İslami Cihad Hareketi’ne, 3’ü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne, biri Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’ne mensup, dördü ise herhangi bir gruba mensup değil.

EL CEZİRE: KIZILHAÇ EKİPLERİ, OFER HAPİSHANESİ’NE GİDİYOR

İsrailli rehinelerin Kızılhaç ekipleri tarafından teslim alınmasının ardından, ikinci aşama için Ofer Hapishanesi’ne doğru yola çıkan Kızılhaç ekipleri olduğu belirtildi. Sınır dışı edilecek 70 kişinin Batı Şeria ya da Gazze’ye dönmesine izin verilmeyecek. Serbest bırakılan Filistinlileri taşıyan Kızılhaç konvoyu, Ofer’den ayrıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

LeMan protestocularıyla tartışan akademisyene tutuklama

LeMan’ın Beyoğlu’ndaki ofisine saldıran grupla tartışan akademisyen Aslı Aydemir’in tutuklandığı öğrenildi.

Hangi ülkelerin nükleer silahı var ve bunları nasıl elde ettiler?

Hangi ülkelerin nükleer silahı var ve bunları nasıl elde ettiler?

ABD’li paralı askerler 550 Gazzeliyi katletti

Eski AB Dış İlişkiler Komiseri Joseph Borrell, ABD’li paralı askerlerin Gazze’de yardım kuyruklarında 550 Filistinliyi katlettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Borrell, bu katliama sessiz kalan AB’yi eleştirdi.

Alkollü araç kullananlar yandı! Ceza alanlar ‘kilitlenecek’

Dünyada her yıl 10 binlerce insan alkollü araç kullanırken meydana gelen kazalarda hayatını kaybederken İtalya’da sürücülerin, araçlarını çalıştırmadan önce nefes kontrolü yapmasını sağlayacak “alkol kilidi” olarak bilinen cihazların kullanılması zorunlu hale getirildi.

Üst düzey isim de aralarında olacak! İşte terör örgütü PKK’nın silah bırakacağı yeni tarih

Kendini fesheden terör örgütü PKK’nın silah bırakma sürecinde kritik haftaya girildi. Daha önce temmuz ayı ortasını bulması beklenen, daha sonra bir grup PKK’lının 2 Temmuz’da yapacağı belirtilen silah bırakma için gözler bu kez 10 Temmuz’a çevrildi.

Öğrencisini 50 kez istismar etti: Kocası mahkemede savundu

ABD’de 30 yaşındaki öğretmen Christina Formella, 15 yaşındaki öğrencisine yönelik iki yıl süren ilişki boyunca cinsel istismarla ilgili 50’den fazla suçlamayla yargılanıyor. Kocası ise ilginç bir gerekçeyle eşini savunuyor…