Numan Kurtulmuş’tan CHP’li vekillere polis müdahalesi hakkında açıklama: Temaslarda bulunuyor, uyarılarımızı yapıyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşanan kayyım protestolarında CHP’li vekillere polis müdahalesinde bulunulmasına dair “Olayın başlangıcından beri gerekli temaslarda bulunuyor ve milletvekillerimize yapılanlara karşı uyarılarımızı yapıyoruz” dedi. 

‘Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun bugünkü toplantısında, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşanan polis müdahalesi gündeme geldi. 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bu masanın bozulmasını isteyen çatışmanın devamını isteyen çevreler var” dedi ve CHP’ye yapılan baskıların hukuk zemininde tartışılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Tanrıkulu, hukuk dışı sürecin komisyona olan güvenin artmasını engellediğini söyledi.

Özer’den Kurtulmuş’a: Sorumluluk almalısınız

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer de CHP İstanbul il binası önünde milletvekillerine yönelik polis müdahalesini hatırlattı ve Meclis Başkanı olarak Numan Kurtulmuş’un milletvekili haklarını korumakla yükümlü olduğunu ifade etti. Kurtulmuş’a sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyleyen Özer, “Bu konuda ne yapıp ne yapmayacağınızı takip edeceğiz” dedi.

Kurtulmuş: Milletvekillerine polis müdahalesiyle ilgili temaslarda bulundum, uyarıları yaptım

Müdahaleyi gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, “Olayın başlangıcından beri gerekli temaslarda bulunuyor ve milletvekillerimize yapılanlara karşı uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.

Ne olmuştu? 

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin‘in il binasına gideceğini açıklamasının ardından 7 Eylül akşamından itibaren il başkanlığı önünde hareketli saatler yaşanmıştı. İstanbul Valiliği, 6 ilçeye dört günlük miting, yürüyüş ve etkinlik yasağı getirmişti. Yüzlerce polis il başkanlığı binasını çevirmişti. Milletvekilleri, partililer ve çok sayıda kişi il binasında sabaha kadar nöbet tutmuştu. İl binasına yürümek isteyen gruplar gözaltına alınırken, Gürsel Tekin’in alana gelmesiyle gerginlik artmıştı.

Daha önce “CHP binasına polisle girmem” diyen Gürsel Tekin, açıklamalarının ardından bir süre aracında bekledikten sonra çevik kuvvetler eşliğinde parti binasına girmişti. Tekin’in girişi sırasında polis, parti binası içindeki ve dışındaki CHP’li milletvekilleriyle vatandaşlara gazla müdahale etmişti. Bazı vekiller fenalaşmıştı.


Polisler, CHP’li vekillere müdahalede bulundu | Fotoğraf: Can Öztürk 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir