KİPTAŞ kamu bankalarını şikayet etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden KİPTAŞ, Kamu Bankalarını BDDK’ya Şikayet Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan KİPTAŞ, kamu bankalarının kredi ve teminat mektubu taleplerine yanıt vermediğini açıkladı ve bu durumu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) şikayet etti.

KİPTAŞ, Kamu Bankalarından Destek Alamadığını İddia Ediyor

KİPTAŞ, Sayıştay denetimine tabi bir İBB iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Geçmiş yıllarda kamu bankalarından rahatça kredi ve teminat mektubu alabilen şirket, son zamanlarda bu taleplere olumlu yanıt alamadığını belirtiyor. Findeks risk raporunda herhangi bir olumsuzluk bulunmamasına rağmen kamu bankalarından destek alamayan KİPTAŞ, bu durumu BDDK’ya şikayet etti.

Kamu Bankalarındaki Mevduat Miktarı 570 Milyon 465 Bin TL

KİPTAŞ, Kamu Haznedarlığı Yönetmeliği kapsamında mevduatlarını kamu bankalarında değerlendirmeye devam ediyor. 31 Aralık 2024 itibarıyla şirketin kamu bankalarındaki toplam mevduatı 570 milyon 465 bin TL olarak açıklandı. Ancak şirket, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan kredi desteği alamadığını belirtiyor.

Vatandaşlara Verilmeyen Krediler Sosyal Konut Projelerini Olumsuz Etkiliyor

KİPTAŞ’ın açıklamasına göre, kamu bankalarının negatif tavrı sadece şirketle sınırlı değil, aynı zamanda KİPTAŞ projelerinden ev almak isteyen vatandaşlara da yansıyor. Bu durum, sosyal konut projelerinin ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ilerlemesini engelliyor.

KİPTAŞ yetkilileri, bu durum devam ederse idari ve hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Ayrıca, kamu bankalarının bu politikalarının yatırımcılar ve finansal piyasalar üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini vurguladılar.

KİPTAŞ, Bankacılık Kanunu’na atıfta bulunarak, kamu bankalarının finansal piyasalarda istikrarı sağlama ve kredi sistemini etkin çalıştırma yükümlülükleri olduğunu hatırlattı ve bu durumun bahsi geçen üç kamu bankasının keyfi kararlarıyla bankacılık imtiyazının kötüye kullanımı olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Related Posts

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta düştü

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 4 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya göre 522 milyar 252 milyon 10 bin lira azalarak 23 trilyon 745 milyar 37 milyon 577 bin liraya indi.

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (9 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,77 değer kazanarak 10.074,71 puana yükseldi.Dün 9.998,20 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 10,29 puan artışla 10.008,49 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Bursa şeftalisinde hasat başladı, çiftçiyi memnun eden fiyat duyuruldu

Bursa şeftalisi ve nektarinde hasat başlarken, toptan kilogram fiyatının 100 liraya ulaşması çiftçiyi sevindirdi. Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Gürsu Ovası’nın normalde armut üretimiyle bilindiğini ve yoğunlukla bu ürünün …

Ankara ve İstanbul’daki 37 taşınmaz özelleştirilecek

Mülkiyet hakkı Maliye Hazinesi’nde kayıtlı Ankara ve İstanbul’da bulunan 37 taşınmaz özelleştirilecek.