İş yeri sahibi-kiracı anlaşmazlığı 3 haftada sonuçlandı!

Arabuluculuk Uygulamasıyla Anlaşmazlık Çözümü Kolaylaşıyor

Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığın giderilmesinden kaynaklı anlaşmazlıklara çözüm getiren arabuluculuk uygulaması, 1 Eylül 2023’ten itibaren zorunlu hale getirildi. Bu sayede, taraflar yargıya gitmeden anlaşarak uyuşmazlıkları kısa sürede çözebiliyor.

Ankara’da yaşanan iş yerinin tahliyesi konusundaki anlaşmazlık, arabuluculuk sayesinde tarafların anlaşmasıyla sonuçlandı. İş yerini satın alan Cihan Altunakar, kiracısıyla ihtiyaçları doğrultusunda iş yerini boşaltmak istedi ancak olumlu yanıt alamayınca arabulucuya başvurdu.

Arabulucu, taraflarla yaptığı üç toplantı sonucunda yaklaşık 3,5 hafta içinde uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Sonuç olarak, taraflar kira artışı ve iş yerinin 2 yıl sonra tahliye edilmesi konusunda anlaştılar.

Arabulucu avukat Yusuf Gözel, iletişime geçtiği kiracının anlaşmaya zor bir profilde başladığını ancak süreç içinde konuların tartışılmaya başlandığını ve üçüncü toplantıda tarafların anlaştığını ifade etti.

Gözel, “Taraflar arasında dostane bir şekilde 3,5 haftada uzlaşma sağlandı. Yargıya taşınması halinde dava süreci 3,5 yıla kadar uzayabilirdi” şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi Ayşegül Dalkır Kahveci’nin yaşadığı diğer bir uyuşmazlık da arabulucu sayesinde 2 haftada sonuçlandı. Kahveci, kiracısından iş yerini boşaltmasını istemesine rağmen arabuluculuk süreci sonucunda tarafların 1 ay içinde anlaştığını belirtti.

Arabulucu avukat Zeliha Özkoçak, dosyanın çok kısa bir sürede anlaşmayla sonuçlandığını ve üç farklı konuyu tek bir arabuluculuk dosyasında çözdüklerini kaydetti.

Özkoçak, yargı sürecinin taraflar için zaman kaybı ve ekonomik yük getireceğini vurgulayarak, arabuluculuk sayesinde tarafların kendi rızalarıyla varacakları anlaşmaların çok daha tatmin edici olduğunu söyledi.

Related Posts

GTB’de Gıda Analiz Eğitimi Düzenlendi

GTB Laboratuvarı, gıda analizlerinde kaliteyi artırmak için eğitim programı düzenledi.

Markette zam, tarlada isyan

Meyveyi don, üreticiyi fiyat vurunca ürünler bu yıl yok pahasına gidiyor. Üreticide karpuzun kilogram fiyatı 1 TL’ye, domatesin ise 3 TL’ye kadar düşerken, tarlada zararına hasat başladı.

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta düştü

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 4 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya göre 522 milyar 252 milyon 10 bin lira azalarak 23 trilyon 745 milyar 37 milyon 577 bin liraya indi.

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (9 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,77 değer kazanarak 10.074,71 puana yükseldi.Dün 9.998,20 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 10,29 puan artışla 10.008,49 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …