Google Kanada Gazetecilik Kolektifi’ne 70 Milyon Dolar Ödeme Yaptı
Google, Kanada’nın “Çevrim İçi Haberler Yasası” kapsamında Kanada Gazetecilik Kolektifi’ne (CJC) yaklaşık 70 milyon dolar ödeme yaptı. Yapılan anlaşma gereği, Kanada hükümetiyle ortaklaşa gerçekleştirilen bu ödeme, ülke içindeki medya kuruluşları arasında dağıtılacak.
Bill C-18 olarak bilinen Çevrim İçi Haberler Yasası, Meta ve Google gibi dev şirketlerin platformlarında Kanadalı medya kuruluşlarının haber içeriklerini kullanmaları durumunda bunun karşılığında ücret ödemelerini zorunlu kılıyor.
Meta, yasadan muafiyet elde etmek için ise, 2023 Haziran ayında, Kanadalıların Facebook ve Instagram’daki haberlere erişiminin sonlandırılacağını açıklamıştı.
(Kaynak: ANADOLU AJANSI)
More Stories
Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarına saldıran şüpheli yakalandı!
Engelli bir çocuğun bakım merkezinde darp sonucu ölümüyle ilgili dava görüldü: Üç sanık için beraat kararı
Sivasspor-Fenerbahçe maçındaki ‘normal doğum’ pankartına tepki: Kadın kendi karar verir!