Fakülteye girişlerini güvenlik engelledi! Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden ‘aile sempozyumu’ protestosu

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Öğrencilerden Sempozyum Protestosu

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde düzenlenmesi planlanan ve, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Rektör Cahit Güran’ın katılması beklenen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Sempozyumu’na öğrenciler tepki gösterdi.

Üniversite öğrencileri, fakülte önünde toplanarak “Aile yılı değil, mücadele yılı” sloganıyla eylem yaptı. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” diyen öğrenciler, fakülteye girişlerinin engellenmesine karşı tepkilerini dile getirdi.

FAKÜLTEYE GİRİŞLERİ ENGELLENDİ

Öğrenciler, sempozyumun yapıldığı salona gitmek istediklerinde fakülte girişine Öğrenci Güvenlik Birimi (ÖGB) tarafından engellendiler. Bu durum üzerine öğrencilerle ÖGB arasında gerginlik yaşandı.

MOR BOYA FIRLATTILAR

Kampüslerinde kadın hakları ve LGBTİ+ haklarına destek olmadıklarını belirten öğrenciler, fakülte kapısına mor boya fırlattı. “Kampüslerimizi mora boyayacağız” diyen öğrenciler, protestolarını sürdürdü.

Fakülteye giriş çıkışlar yaklaşık 2 saat boyunca yasaklanırken, sempozyumun gerçekleşip gerçekleşmediği henüz netlik kazanmadı.

Öğrencilerin kampüs çıkışında polis ekipleri beklerken, öğrenciler “Kadınlar ölürken polis nerdeydi” ve “Çocuklar ölürken polis nerdeydi” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Related Posts

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.