Erken müdahale ile mide kanserinden kurtuldu

Mide Tümörü Teşhisi Konulan Hastanın Şifa Hikayesi

65 yaşındaki İrfan Çınar, halsizlik ve kansızlık şikayetleriyle hastaneye başvurduğunda, 25 Ekim 2023’te yapılan endoskopi sonucunda midesinde 4 santimlik bir tümör olduğunu öğrendi. İleri tetkikler sonucunda hastalığın yalnızca mideyle sınırlı olduğu tespit edildi ve Çınar ameliyata alındı.

Operasyon sonrasında midesi tamamen alınan İrfan Çınar, sağlığına kavuştu. Kendi tedavi sürecini anlatan Çınar, ameliyatın ardından beslenme düzeninde önemli değişiklikler yaptığını ve 12 seans kemoterapi aldığını belirtti. Kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını ve şu anda herhangi bir sıkıntısı olmadığını dile getirdi.

Konu hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İhsan Metin Leblebici, mide kanserinin belirtilerini detaylıca açıkladı. Hastaların belirtileri dikkate alması gerektiğini vurgulayan Leblebici, teknolojik ilerlemeler sayesinde kanser öncesi hücrelerin daha erken teşhis edilebildiğinin altını çizdi.

Operasyon sonrası beslenme düzenine dikkat çeken Doç. Dr. Leblebici, midesi alınan hastaların daha küçük porsiyonlarla ve daha sık aralıklarla beslenmeleri gerektiğini belirtti. Bu sayede hastaların sağlıklı bir şekilde normale dönebileceğini ifade etti.

İrfan Çınar, yaşadığı süreci ve hayata dair duygularını şu şekilde dile getirdi: “Her şeyi rahatlıkla yiyip içebiliyorum. Erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. O yüzden herkesin düzenli olarak kontrollerini yaptırması önemli. Bugün geldiğim noktada, iyiyim diyebiliyorum.”

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir