Düşürülen Azerbaycan uçağında yaşamını yitiren mürettebata “Milli Kahraman” adı verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Milli Kahramanlık Ödülü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve kabin görevlisine “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanı verdi. Aliyev’in imzaladığı karara göre, kaptan pilot İgor Kşnyakin, ikinci pilot Aleksandr Kalyaninov ve kabin görevlisi Höküme Aliyeva bu unvanı almaya hak kazandı.

Ayrıca, yaralı kurtulan kabin görevlileri Zülfükar Asadov ve Aydan Rahimli da “Reşadet” nişanıyla ödüllendirildi. Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, kahraman pilotlar ve mürettebatın olay sırasında gösterdikleri büyük cesareti vurgulayarak, hayatta kalan yolcuların kurtarılmasındaki fedakarlığa dikkat çekti.

Bakü-Grozni seferini yaparken düşen uçakta 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Kazanın ardından yapılan açıklamalarda uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sisteminden etkilendiği belirtilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev’e telefonla ulaşarak Rus hava sahasında yaşanan bu trajik olaydan dolayı özür dilemişti.

Aliyev, uçak kazasında hayatını kaybeden mürettebat için düzenlenen tören sonrasında Rusya’nın tazminat ödemesi gerektiğini belirterek, olayın detaylarını açıkladı.

Related Posts

Acı haberi CHP’li Zeybek duyurdu: 12 yaşında hayatını kaybetti

CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar’ın 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Acı haberi CHP’li Gökan Zeybek sosyal medya hesabından duyurdu.

Binlerce kasa meyve ve sebze geri çağrıldı

ABD’de binlerce meyve ve sebze kasası, forklift sıvısıyla bulaşma şüphesi nedeniyle gönüllü olarak geri çağrıldı. FDA, halk sağlığını ilgilendiren olay için ikinci en yüksek risk uyarısını yayınladı.

Haydarpaşa Garı tamamen boşaltıldı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Haydarpaşa Dayanışması, tarihi Haydarpaşa Garı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına devri sonrası başlatılan tahliyelere karşı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Haydarpaşa Garı’nın geçtiğimiz hafta tamamen boşaltıldığı belirtildi.

Kartalkaya davasında gözyaşları sel oldu

Aralarında SÖZCÜ yazarı Nedim Türkmen ve ailesinin de olduğu, 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal faciası davası devam ediyor. Yangında ölen Yiğit Gençbay’ın annesi Serpil Gençbay’ın konuşması sırasında duruşmadakiler gözyaşlarını tutamadı.

8.8’lik deprem yaşanırken evde huzur içinde uyuyordu, bir anda kendini okyanusun ortasında buldu! ‘Hiçbir şey kalmamıştı’

Tarihin en büyük depremlerinden birinin yarattığı dev tsunami dalgası, onları evlerinde uyurken yakaladı. Afette her şeylerini kaybeden aile canlarını mucize eseri kurtardı. Peki hayatta kalmalarını sağlayan şey neydi?

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor