Doğum oranları ikinci dünya savaşından bu yana en düşü seviyeye indi

Fransa Doğum Oranları İkinci Dünya Savaşı Sonrası En Düşük Seviyede

Fransa’da doğum oranları, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Çalışmalar Enstitüsü (INSEE) verilerine göre, ülke nüfusu 2024’te bir önceki yıla göre yüzde 0,25 artışla 68,6 milyona ulaştı.

Ancak doğum sayılarında önemli bir düşüş yaşandı. 2023’te 663 bin doğum kaydedilirken, 2024’te bu sayı yüzde 2,2 oranında azalarak en düşük seviyeye indi. Bu, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana kaydedilen en düşük doğum oranı oldu. Doğurganlık hızı 2024’te 1,62 ile, nüfus yenilenme düzeyi olan 2,1’in oldukça altında kaldı. Bu oran, 1919’dan bu yana görülen en düşük seviyeyi işaret ediyor.

Öte yandan, Fransa’da 2024’teki ölüm sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,1 artarak 646 bin kişiye çıktı. Ülkede, 2024’te 247 bin çift evlendi ve bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında arttı.

Related Posts

Acı haberi CHP’li Zeybek duyurdu: 12 yaşında hayatını kaybetti

CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar’ın 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Acı haberi CHP’li Gökan Zeybek sosyal medya hesabından duyurdu.

Binlerce kasa meyve ve sebze geri çağrıldı

ABD’de binlerce meyve ve sebze kasası, forklift sıvısıyla bulaşma şüphesi nedeniyle gönüllü olarak geri çağrıldı. FDA, halk sağlığını ilgilendiren olay için ikinci en yüksek risk uyarısını yayınladı.

Haydarpaşa Garı tamamen boşaltıldı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Haydarpaşa Dayanışması, tarihi Haydarpaşa Garı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına devri sonrası başlatılan tahliyelere karşı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Haydarpaşa Garı’nın geçtiğimiz hafta tamamen boşaltıldığı belirtildi.

Kartalkaya davasında gözyaşları sel oldu

Aralarında SÖZCÜ yazarı Nedim Türkmen ve ailesinin de olduğu, 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal faciası davası devam ediyor. Yangında ölen Yiğit Gençbay’ın annesi Serpil Gençbay’ın konuşması sırasında duruşmadakiler gözyaşlarını tutamadı.

8.8’lik deprem yaşanırken evde huzur içinde uyuyordu, bir anda kendini okyanusun ortasında buldu! ‘Hiçbir şey kalmamıştı’

Tarihin en büyük depremlerinden birinin yarattığı dev tsunami dalgası, onları evlerinde uyurken yakaladı. Afette her şeylerini kaybeden aile canlarını mucize eseri kurtardı. Peki hayatta kalmalarını sağlayan şey neydi?

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor