Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Türkiye Cumhuriyeti açısından bir ‘Kürt sorunu’ teşhisi yoktur

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı: ‘Türkiye’nin Kürtleri İçin “Kürt Sorunu” Yok’

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Türkiye’nin Kürtleri için bir ‘Kürt sorunu’ teşhisi olmadığını belirtti. Uçum, ‘Kürt sorunu’ ifadesinin günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından geçerli olmadığını vurguladı.

Mehmet Uçum: ‘Devlet ve Kürtler Arasındaki Meseleler Konuya Dönüşüyor’

Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de Devlet ile Kürtler arasındaki ilişkinin artık bir ‘mesele’ olmaktan çıkıp ‘konu’ya dönüştüğünü ifade etti. Uçum, Kürtlerin Türkiye’nin demokratik sürecine tam anlamıyla entegre olması gerektiğini ve ‘Kürt sorunu’ tanımının terör sorununu işaret ettiğini belirtti.

Uçum, devletin Kürtlerle ilişkisinin ‘sorunlar’ değil ‘konular’ olarak ele alınabileceğini vurgulayarak, ayrılıkçı eğilimlerin yok edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe ulaşması için silah bırakma çağrısının şartsız olması gerektiğinin altını çizdi.

‘Terörsüz Türkiye Bir Başlangıçtır’

Uçum, Türk vatandaşlığının etnik, dini veya ırki bağlardan ziyade hukuki bir bağ olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin Kürtleri için eşit vatandaşlık olduğunu belirtti. Ayrıca Türkçenin egemen ve birleştirici bir dil olduğunu söyleyen Uçum, Türkiye’nin bölünme planlarına karşı olduklarını ve terörsüz bir Türkiye’nin yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Related Posts

Kardinaller, geleneksel papalık seçimi (konklav) öncesi ayinini yaptı

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek üzere seçim süreci (Konklav) başladı.

MHP’den 5 gün sonra Türkeş’in kızına cevap

Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in şoförü ve korumasına 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde Ülkü Ocaklı bir grup tarafından saldırı gerçekleşmişti. Olayla ilgili 5 gün sonra açıklama yapan MHP, hem Türkeş’in kızına hem de İYİ Parti’ye sert sözlerle yüklendi.

İBB soruşturmasında iş insanı tutuklanmıştı: İddialara tek tek yanıt verdi! ‘Kirli senaryo’ tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan iş insanı Adem Soytekin, cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, hakkında çıkan haberleri yalanladı.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Gazze’de anneler çaresiz: Minik bedenler göz göre göre eriyor

Terör devleti İsrail’in, 2 Mart’tan bu yana hiçbir insani yardımın girişine izin vermediği Gazze’de yüksek derecede açlık yaşanıyor. Gıdaya erişemeyen, ilaç bulunmadığı için tedavi olamayan ve bir deri bir kemiğe dönen çocuklar hayata veda ediyor. Yetersiz beslenme kaynaklı 70 bin çocuk tedaviye muhtaç. 5 yaş altı en az 3 bin 500 çocuk ise açlıktan ölümle pençeleşiyor.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait iki savaş uçağı düşürüldü

Hindistan, gece saatlerinde Pakistan’da 9 noktaya hava saldırısı düzenledi. Pakistan güvenlik kaynakları, Hindistan’a ait iki savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir