Çin’de keşfedildi ‘Sanae’ ismi verildi

Güney Çin Denizi Oşinografisi Enstitüsü, Çin Bilimler Akademisi, Cıciang Üniversitesi ve Çin Okyanus Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen ortak çalışmada yeni bir balık türü keşfedildi.

Söz konusu balığın “Branchiostegidae” familyasına ait derin deniz balığı olduğunu belirleyen araştırmacılar, balığın yeni tür statüsünü teyit etmek için genetik analiz yöntemini kullandı.

Araştırmacılar, yaklaşık 600 metre derinlikte yaşayan bu balık türüne, dünyaca ünlü animasyon filmi Prenses Mononoke‘nin başkahramanı San’a benzerliğinden dolayı ‘Sanae’ ismini verdi.

Hayao Miyazaki‘nin 1997 yapımı dünyaca ünlü Prenses Mononoke filmi, gişede 120 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti.

Başkarakter Prenses San ise filmde doğa ile insan arasındaki savaşı temsil eden, yüzünde kırmızı savaş boya desenleri bulunan savaşçı prenses olarak yer alıyor.

Araştırmanın sonuçları “ZooKeys” isimli dergide yayımlandı.

Related Posts

Türkiye’ye karşı işbirliği arayışı… Atina’dan Hafter’i ikna etme ziyareti

Atina, Halife Hafter ve Akile Salih liderliğindeki doğu Libya’nın Türkiye’nin batı Libya ile yaptığı deniz yetki anlaşmasını tanıma hazırlığına karşı alarmda. Yunan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Halefi Hafter’e gitti.

Hikmet Çetinkaya’nın cenaze programı belli oldu

83 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hikmet Çetinkaya’nın cenaze programı belli oldu.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia… Eski AKP’li milletvekili anlattı: ‘Türk lafından tiksiniyorum’ dedi

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2018 yılında birlikte Meclis’te görev yaptığı AKP’li Hamdi Çamlı’nın bir parti toplantısında “Türk lafından tiksiniyorum” dediğini öne sürdü. Çamlı’ya bunun üzerine tepki gösterdiğini belirten Kocabıyık, tepkisi üzerine 50 AKP’li milletvekili içinde sadece 2 ismin kendisini desteklediğini belirtti.

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti

AKP’li vekil erken seçim için yeşil ışık yaktı

Bozdağ, “Bugün, sandığı getir, diye meydan okuyan Sayın Özel, umarım o gün sandığın gelmesine, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olabileceği korkusuyla engel olmaya kalkışmaz.” yorumunu yaptı.