Çiftleşmeden çoğalıp 400 gün aç yaşıyorlar: Şehirleri ele geçiriyorlar

Büyük Şehirler Akrepler İçin Ekolojik Birer Cennet Haline Geliyor

Frontiers in Public Health dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, özellikle büyük şehirlerin, akreplerin yaşaması için uygun koşullar sağladığına dikkat çekiliyor. Sao Paulo Devlet Üniversitesi’nden araştırma lideri Dr. Manuela Berto Pucca, şehirlerin akrepler için adeta ekolojik birer cennet olduğunu belirtti:

“Kentler akreplerin ihtiyaç duyduğu; sıcaklık, sığınacak yerler gibi her şeye sahip. Besin kaynağı olan hamam böcekleri de çokça var ve doğal avcıları da yok…”

Kanalizasyon sistemleri, çöplerle dolu sokaklar ve düzensiz yapılaşma, akreplerin şehir merkezlerine yerleşmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca bazı türlerin hiç çiftleşmeden çoğalabildiği ve 400 güne kadar besinsiz hayatta kalabildiği de belirtiliyor. Bu durum da kontrol altına alınmalarını zorlaştırıyor.

Related Posts

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

AKP’ye geçti, halka hizmeti kesti… “Hiçbir yatırım yapmayacağım rahat olun”

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, meclis toplantısında yaptığı açıklamayla ilçede hiçbir proje yapmayacağını ilan etti. Güzel’in “Ben olduğum sürece Karkamış’a hiçbir yatırım yapmayacağım” sözleri büyük tepki çekti.