CHP’nin ‘Demokrasi Nöbeti’ sürüyor: “Halk iradesi gasp edildi”

Esenyurt CHP’lilerinin ‘Demokrasi Nöbeti’ Devam Ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması sonrasında CHP’li vatandaşlar, ilçede ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen nöbetin 61’inci gününde konuşan CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, “Bugün Ahmet Özer’in tutuklanması, sadece bir bireyin değil, hepimizin mücadelesinin engellenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

CHP’liler, Ahmet Özer’in yerine atanan kayyuma karşı direnişlerini sürdürürken Demokrasi Nöbeti’nde söz alan Semra Kahraman, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ve Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun’un da konuşmalarına yer verildi.

Kahraman, Ahmet Özer’in tutukluluğunu vurgulayarak, “Toplumumuz için önemli bir figür olan belediye başkanımız Ahmet Özer, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda toplumsal adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak tanınıyor. Onun tutuklanması sadece bir bireyin değil, toplumsal adaletin zedelenmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ise, “Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla Esenyurt halkının iradesi gasp edilmektedir. Halkın iradesi asla yok sayılamaz. Esenyurt, kayyumların değil halkın yönetimindedir. Ahmet Özer özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

  • TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

Related Posts

Acı haberi CHP’li Zeybek duyurdu: 12 yaşında hayatını kaybetti

CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar’ın 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Acı haberi CHP’li Gökan Zeybek sosyal medya hesabından duyurdu.

Binlerce kasa meyve ve sebze geri çağrıldı

ABD’de binlerce meyve ve sebze kasası, forklift sıvısıyla bulaşma şüphesi nedeniyle gönüllü olarak geri çağrıldı. FDA, halk sağlığını ilgilendiren olay için ikinci en yüksek risk uyarısını yayınladı.

Haydarpaşa Garı tamamen boşaltıldı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Haydarpaşa Dayanışması, tarihi Haydarpaşa Garı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına devri sonrası başlatılan tahliyelere karşı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Haydarpaşa Garı’nın geçtiğimiz hafta tamamen boşaltıldığı belirtildi.

Kartalkaya davasında gözyaşları sel oldu

Aralarında SÖZCÜ yazarı Nedim Türkmen ve ailesinin de olduğu, 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal faciası davası devam ediyor. Yangında ölen Yiğit Gençbay’ın annesi Serpil Gençbay’ın konuşması sırasında duruşmadakiler gözyaşlarını tutamadı.

8.8’lik deprem yaşanırken evde huzur içinde uyuyordu, bir anda kendini okyanusun ortasında buldu! ‘Hiçbir şey kalmamıştı’

Tarihin en büyük depremlerinden birinin yarattığı dev tsunami dalgası, onları evlerinde uyurken yakaladı. Afette her şeylerini kaybeden aile canlarını mucize eseri kurtardı. Peki hayatta kalmalarını sağlayan şey neydi?

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor