CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

Mehmet Murat Çalık, Yoğun Bakıma Alındı

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partili Çağla Biçer, kanser tedavisi geçmişi bulunan ve lenfoma şüphesiyle ameliyat edilmesinin ardından dün yeniden Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilen, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık‘ın İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilerek yoğun bakıma kaldırıldığını duyurdu. Biçer, “Yapılan ilk incelemeler sonucunda koroner yoğun bakıma yatışı yapılmış, yarın anjiyo işlemi planlanmaktadır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu nedeniyle cezaevinden hastaneye sevki sürerken, lenfoma şüphesi üzerine ameliyat edildiği bildirilmişti.

Daha önce iki kez kanser tedavisi gören Çalık, 4 Haziran’da Marmara Cezaevi’nden İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ne nakledilmişti. Cezaevinde şiddetlenen ağrılarının ardından 23 Haziran’da yeniden hastaneye sevk edilen Çalık’a İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kemik iliği biyopsisi yapıldı. Patoloji sonucunda lenfoma ile ilgili ciddi bulgular tespit edilince 4 Temmuz’da ameliyat edilmişti.

Çalık, ameliyatın ardından dün, yeniden Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilmişti.

İki kez kanser atlatan ve cezaevine girmesinin ardından hastalığın nüksetmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalan Çalık, 3,5 ayda 18 kilo vermişti.

Çalık’ın durumuna ilişkin hazırlanan 7 Temmuz tarihli İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu Raporu’nda, Çalık’ın ciddi kilo kaybı ve kemik iliği biyopsisinde blast oranının lösemi nüksü açısından sınırda olması nedeniyle cezaevi şartlarının lösemi nüksüne katkıda bulunabileceği belirtilmişti.

Çalık hakkında hazırlanan sağlık kurulu raporuna dikkat çeken avukatları, “Cezaevi koşulları hayati tehlike yaratabilir” diyerek tahliye çağrısında bulunmuştu.

CHP’li Biçer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çalık’ın yoğun bakıma alındığını duyurdu.

Çağla Biçer’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Mehmet Murat Çalık, bugün acil durum gerekçesiyle önce Buca Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir.
Tıbbi değerlendirme süreci başlamadan önce, sağlık durumunun ciddiyeti göz önünde bulundurularak, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilmiştir.

Yapılan ilk incelemeler sonucunda koroner yoğun bakıma yatışı yapılmış,
yarın anjiyo işlemi planlanmaktadır.

Kamuoyunu, süreç ilerledikçe düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Related Posts

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

AKP’ye geçti, halka hizmeti kesti… “Hiçbir yatırım yapmayacağım rahat olun”

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, meclis toplantısında yaptığı açıklamayla ilçede hiçbir proje yapmayacağını ilan etti. Güzel’in “Ben olduğum sürece Karkamış’a hiçbir yatırım yapmayacağım” sözleri büyük tepki çekti.