Çalışan annelere İŞKUR’dan 348,2 milyon TL destek

İŞKUR’dan Kadınlar İçin Yarım Çalışma Desteği

İŞKUR’un verilerine göre, kadınların istihdama katılımını artırmak ve istikrarlı bir istihdam sağlamak amacıyla destekler devam ediyor.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için çabalayan kurum, çalışan annelerin iş ve aile yaşamlarını dengelemelerine yardımcı olan yarım çalışma ödeneğini 2016 yılında başlattı.

Yarım gün çalışmayı tercih eden doğum yapmış veya evlat edinmiş kadınlara destek sağlayan kurum, gelir kaybını kısmen telafi ediyor.

Bugüne kadar 45 bin 641 kişinin faydalandığı yarım çalışma ödeneği kapsamında toplamda 348,2 milyon lira destek verildi.

ARANAN KOŞULLAR

Yarım çalışma desteği için, doğum yapmış veya 3 yaşından küçük çocuk evlat edinmiş kadın veya erkek başvuru yapabiliyor.

Destekten faydalanabilmek için, doğum veya evlat edinme tarihinden önceki son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş olmalı ve haftalık çalışma süresinin yarısı kadar çalışma koşulu bulunmalıdır.

Bu koşulları taşıyanlar, başvurularını analık izninin bitiminden itibaren 30 gün içinde İŞKUR’a şahsen veya e-Devlet/İŞKUR e-Şube üzerinden yapmalıdır.

SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONU TARAFINDAN KARŞILANIYOR

İşverenler, yarım çalışma talebini reddetme hakkına sahip değildir. İşveren, çalışanı uygulama kapsamında belirlediği gün ve saatlerde çalıştırarak destek sağlar.

Yarım çalışma süresi, ilk doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün olarak uygulanır. Çoğul doğumlarda bu süreye 30 gün eklenir ve engelli bir çocuğun doğması durumunda süre 360 güne çıkar. Yarım çalışma ödeneği, bu sürelerin yarısı kadar hesaplanarak ödenir.

Destekten yararlananların, yarım çalışma ödeneği alınan sürece kadar malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile genel sağlık sigortası primleri, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanmaktadır.

Related Posts

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

2025 yılında vergi affı var mı? Beyanname Gözetim Programı nedir?

Son bir ayda tarafıma ulaşan soruların önemli çoğunluğa vergi affı ve birçok tüzel kişiliğe gelen vergi uyarı yazıları hakkında olmuştur. Beyanname Gözetim Programı nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya alınan program uyarınca 2024 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi verecek yaklaşık 500 bin mükellef üzerinden yapılan risk analizleri neticesinde ortaya çıkan, yaklaşık yüzde 10 civarı mükellefin riskli grup olarak tanımlanması ve bunlara riskleri hakkında uyarı mektubu gönderilmesi işlemidir.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir