Baş ağrısından ilaçsız kurtulun




Doğal Yöntemlerle Baş Ağrısından Kurtulun!

Uzmanlardan Baş Ağrısına Doğal Çözüm Yolları

Uzmanlara göre, birçoğumuzun karşılaştığı baş ağrısı sorununun tek çözümü ilaçlar değil. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bazı besinlerin beynimize “rahatla” mesajı gönderdiğini vurgulayarak, doğru beslenmenin baş ağrısını kontrol altına almak için güçlü bir araç olduğunu belirtiyor. Bazen ağrı kesicilere başvurmadan önce mutfağa uğramak en sağlıklı çözüm olabilir.

Prof. Dr. Derya Uludüz

Doğal Baş Ağrısı Gideren Yiyecekler ve İçecekler

SU

Su tüketmek beyin dokusunun daralmasını önler ve baş ağrısını azaltır. Su eksikliği kanın yoğunlaşmasına neden olarak beynin yeterince oksijen almasını engelleyebilir.

Günde en az 8 bardak su içmek, sadece cildi değil, beyni de genç tutar. Başınız ağrımaya başladığında, ilk olarak bir bardak su içmeyi deneyebilirsiniz.

BADEM

B2 vitamini (riboflavin) migren veya kronik baş ağrısı çekenler için önemlidir. Riboflavin, beynin enerji üretiminde etkilidir ve baş ağrısının süresini ve sıklığını azaltabilir. Badem, kahvaltıda tüketilen bir haşlanmış yumurta, bir kase yoğurt veya çiğ badem gibi gıdalar riboflavin ihtiyacını karşılayabilir.

KAHVE

Düşük dozda kafein alımı bazı baş ağrılarını hafifletebilir. Ancak fazla kafein tüketimi başka sorunlara yol açabilir. Günde 1-2 fincan kahve içmek faydalı olabilir ve dengeli tüketilmelidir.

IHLAMUR

Ihlamur ve papatya çayı kasları gevşetir, stresi azaltır ve sinir sistemini rahatlatır. Bu çaylar gerilim tipi baş ağrılarında etkili olabilir.

MADEN SUYU

Magnezyum sinir sistemimiz için önemlidir ve baş ağrısını tetikleyebilecek aktiviteleri kontrol eder. Magnezyum içeren gıdalar tüketmek, sinirleri yatıştırabilir ve damar kasılmalarını önleyebilir. Özellikle sık migren yaşayanlar için magnezyum takviyesi önerilir.

YAĞLI BALIK

Omega-3 yağ asitleri mikro iltihapları azaltarak baş ağrısını yönetmeye yardımcı olabilir. Haftada en az iki kez yağlı balık tüketmek veya ceviz yemek faydalı olabilir.

ZENCEFİL

Zencefil, vücutta iltihap oluşumunu engelleyen güçlü bir ağrı kesici içerir. Mide bulantısıyla birlikte gelen migren ataklarında zencefil tüketmek faydalı olabilir.


Related Posts

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı