Almanya’da Dolandırıcılık Şebekesine Darbe: 10 Gözaltı, 7 Tutuklama

Almanya Devleti ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü İşbirliğiyle Uluslararası Dolandırıcılık Şebekesine Operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Almanya adli makamları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonuyla uluslararası dolandırıcılık şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Adliyesi’nde adli işlemlerinin tamamlandı.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden 9’u tutuklandı, 1’i ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, 7 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Diğer şüpheliler için ise “konutu terk etmemek” adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verildi.

Dolandırıcılık Suçu

Alman vatandaşlarını polis, savcı ve hakim gibi tanıtarak organize bir şekilde dolandıran şüphelilerin, 46 farklı suç olayında haksız kazanç elde ettikleri ve toplamda 2 milyon 850 bin avronun bir kısmını Türkiye’deki diğer şüphelilere aktardıkları belirlendi.

İstanbul, İzmir ve Sakarya’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda Y.A, E.P, D.B.T, M.Ç, D.A, C.G, B.K, S.G, Z.B. ve A.E.A. gözaltına alındı. Bazı şüpheliler hakkında “suç örgütü kurma, yönetme” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla işlem yapıldı. Ayrıca, bazı şüphelilerin “Hells Angels” adlı silahlı suç örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edildi.

Kaynak: AA / Zeynep Yeşildal – Güncel

Related Posts

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia… Eski AKP’li milletvekili anlattı: ‘Türk lafından tiksiniyorum’ dedi

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2018 yılında birlikte Meclis’te görev yaptığı AKP’li Hamdi Çamlı’nın bir parti toplantısında “Türk lafından tiksiniyorum” dediğini öne sürdü. Çamlı’ya bunun üzerine tepki gösterdiğini belirten Kocabıyık, tepkisi üzerine 50 AKP’li milletvekili içinde sadece 2 ismin kendisini desteklediğini belirtti.

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti

DEM Parti, Erdoğan görüşmesi öncesi Özgür Özel’i ziyaret etti

AKP’li vekil erken seçim için yeşil ışık yaktı

Bozdağ, “Bugün, sandığı getir, diye meydan okuyan Sayın Özel, umarım o gün sandığın gelmesine, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olabileceği korkusuyla engel olmaya kalkışmaz.” yorumunu yaptı.

İsrail, askeri tesislerin vurulduğunu reddetmişti: Radar verileri gerçeği ortaya çıkardı

ABD’nin Oregon Üniversitesi, İran’ın İsrail’e yönelik misillemelerinde 5 askeri tesisi vurmayı başardığını bildirdi. Tel Aviv yönetiminin, ordu ve istihbarat karargahlarına yönelik saldırıların başarılı olduğunu reddetmesine karşın, radar verileri İran füzelerinin hedeflerini vurduğunu kanıtladı.

LeMan protestocularıyla tartışan akademisyene tutuklama

LeMan’ın Beyoğlu’ndaki ofisine saldıran grupla tartışan akademisyen Aslı Aydemir’in tutuklandığı öğrenildi.