Almanya Çin ajanlarını yargılıyor

Almanya’da Çin için Casusluk Yaptıkları İddiasıyla Dava Açıldı

Almanya’da, Çin için casusluk yaptıkları iddia edilen 3 kişi hakkında Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde dava açıldı.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Alman vatandaşları Herwig S, Ina F. ve Thomas R. hakkında Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde 20 Aralık 2024’te dava açıldı. Suçlamalar arasında “yabancı bir gizli servis için çalışmak” ve Dış Ticaret Yasası’nı ihlal etmek de bulunuyor.

İddianameye göre, Thomas R. 2017’den itibaren Çin gizli servisi MSS için ajan olarak görev yapmış ve Herwig F. ile Ina F. aracılığıyla Almanya’da yenilikçi teknolojiler konusunda bilgi toplamıştır. Bu bilgiler, özellikle Çin’in deniz muharebe gücünü artırmak için kullanılabilecek nitelikteymiş.

Sanıklar ayrıca MSS’nin talimatıyla Almanya’dan 3 özel lazer satın almış ve bu lazerleri izinsiz bir şekilde Çin’e ihraç etmiştir. Ina F. ile Herwig F. tutuklandıktan sonra serbest bırakıldılar.

Related Posts

Binlerce kasa meyve ve sebze geri çağrıldı

ABD’de binlerce meyve ve sebze kasası, forklift sıvısıyla bulaşma şüphesi nedeniyle gönüllü olarak geri çağrıldı. FDA, halk sağlığını ilgilendiren olay için ikinci en yüksek risk uyarısını yayınladı.

Haydarpaşa Garı tamamen boşaltıldı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Haydarpaşa Dayanışması, tarihi Haydarpaşa Garı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına devri sonrası başlatılan tahliyelere karşı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Haydarpaşa Garı’nın geçtiğimiz hafta tamamen boşaltıldığı belirtildi.

Kartalkaya davasında gözyaşları sel oldu

Aralarında SÖZCÜ yazarı Nedim Türkmen ve ailesinin de olduğu, 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal faciası davası devam ediyor. Yangında ölen Yiğit Gençbay’ın annesi Serpil Gençbay’ın konuşması sırasında duruşmadakiler gözyaşlarını tutamadı.

8.8’lik deprem yaşanırken evde huzur içinde uyuyordu, bir anda kendini okyanusun ortasında buldu! ‘Hiçbir şey kalmamıştı’

Tarihin en büyük depremlerinden birinin yarattığı dev tsunami dalgası, onları evlerinde uyurken yakaladı. Afette her şeylerini kaybeden aile canlarını mucize eseri kurtardı. Peki hayatta kalmalarını sağlayan şey neydi?

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz