AK Parti’den Ana Muhalefete Tepki: “Milletin Algısını Saptırmaya Çalışıyorlar”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, ana muhalefet partisini şaibeli kurultay, çıkar kavgaları ve rant paylaşımlarıyla milletin algısını saptırmakla suçladı. Zorlu, bu taktiğin başarıları sekteye uğratmaya yönelik olduğunu belirtti.

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde düzenlenecek 2. Kırgız Türkleri Kültür Festivali’ne katılmak üzere kente gelen Zorlu, Vali Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret etti. Vali Özkan ile bir süre sohbet eden Zorlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi.
Zorlu, yaptığı konuşmada Türkiye’nin dış politikasının önemine vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlı duruşunun dünya gündeminde merkezi bir konumda olduğunu ifade etti.

Türk Dünyası Yüzyılı vurgusu
Son kaotik savaşlarla şekillenen yeni dünya düzeninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk Dünyası Yüzyılı” hedefinin önemine vurgu yapan Zorlu, Türk Birliği’nin bölge ve dünyadaki denge unsuru olduğunu belirtti.

“Şaibeli kurultayla milletin algısını saptırıyorlar”
Zorlu, Türk Birliği’nin daha büyük hedeflere ilerleyeceğine olan inancını vurgularken, milletlerin refahının da artacağını ve beraber güçlenerek ilerleyeceklerini dile getirdi.
Zorlu, “Bu duruşu istemeyenlerin olduğunu görmekteyiz. Ana muhalefetin milletin algısını saptırmaya çalıştığını, bu başarıları engellemeye çalıştıklarını görüyoruz. Ancak hiçbir çaba boşa çıkmayacak. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilerlemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.