ABD’li senatörden Çin uyarısı: ABD’nin güvenliği için risk oluşturuyor

Ted Cruz, Panama Kanalı İle İlgili ABD Senato Komitesinde Konuştu

Texas Senatörü Ted Cruz, Senato Ticaret, Bilim ve Ulaştırma Komitesi toplantısında Panama Kanalı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cruz, “Şu anda Çinli şirketler, kanal üzerinde uzun sürecek bir köprü inşa ediyor ve her iki uçtaki limanları kontrol ediyorlar” şeklinde konuştu.

Kısmen tamamlanan köprünün Çin’e, “kanalı kapatma imkanı” sunduğunu belirten Cruz, “Bu durumun ABD’nin ulusal güvenliği için ciddi riskler taşıdığına inanıyorum” dedi.

Ted Cruz, Panama Kanalı’nın hem kargo taşımacılığı hem de savaş gemileri için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. ABD Başkanı Donald Trump da göreve geldikten sonra yaptığı konuşmalarda, “Panama Kanalı’nı geri alma” fikrini dile getirmişti.

Trump’ın sözlerine Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino’dan tepki geldi. Mulino, Trump’ın iddialarına karşılık olarak, “Panama Kanalı Panama’nındır ve öyle kalacak” açıklamasını yapmıştı.

Her ne kadar Trump’ın iddiaları doğru olmasa da, Çin’in Panama’da büyük yatırımları olduğu ve ülkenin Tayvan ile diplomatik ilişkilerini kestiği biliniyor.

Related Posts

Kartalkaya davasında gözyaşları sel oldu

Aralarında SÖZCÜ yazarı Nedim Türkmen ve ailesinin de olduğu, 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal faciası davası devam ediyor. Yangında ölen Yiğit Gençbay’ın annesi Serpil Gençbay’ın konuşması sırasında duruşmadakiler gözyaşlarını tutamadı.

8.8’lik deprem yaşanırken evde huzur içinde uyuyordu, bir anda kendini okyanusun ortasında buldu! ‘Hiçbir şey kalmamıştı’

Tarihin en büyük depremlerinden birinin yarattığı dev tsunami dalgası, onları evlerinde uyurken yakaladı. Afette her şeylerini kaybeden aile canlarını mucize eseri kurtardı. Peki hayatta kalmalarını sağlayan şey neydi?

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.