ABD’de binlerce Müslüman’ı bir araya getiren MAS-ICNA kongresi başladı

 

Illinois eyaletinde başlayan MAS-ICNA yıllık kongresi, ABD’deki en büyük Müslüman çatı kuruluşlarından Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ve Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) tarafından düzenleniyor. Kongre, Chicago’daki McCormick Place’de gerçekleşiyor ve yaklaşık 40 bin Müslüman’ı bir araya getiriyor.

Kongrenin ana teması “Zincirleri Kırmak ve Değişimi Yönlendirmek” olarak belirlenmiş ve Gazze’nin işgali altındaki durumu gündeme taşımaktadır. Sivil aktivistler, akademisyenler ve ilim insanlarının konuşmalarının yanı sıra çocuklar, kadınlar ve farklı yaş grupları için etkinlikler de düzenlenmektedir.

Kongrede “Toplumsal kısıtlamaları ortadan kaldırmak ve dönüştürücü bir hareketi inşa etmek için mecburi bir yolculuk” olarak nitelendirilen zincirleri kırmak konsepti vurgulanmaktadır. Programda çocuklar ve gençler için özel etkinliklerin yanı sıra farklı oturumlar da yer almaktadır.

Kongre kapsamında İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Enes Yalman’ın Gazze sunumu ve Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi çeşitli programlar planlanmaktadır. Ayrıca, İstanbul Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta da bazı vakitlerde ezan okuyacak.

Kongre fuar alanındaki Müslümanlara hitap eden alışveriş stantları ve Türk kültür ürünlerini sergileyen stantlar katılımcılardan büyük ilgi görmektedir. (AA)

ABD’deki Müslüman kongreleri

ICNA, Güney Asya kökenli Müslümanlar tarafından 1968’de kurulmuş olup, 1977’de ABD’deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla çatı kuruluş haline gelmiştir. MAS ise 1993’te Orta Doğu kökenli Müslümanlar tarafından kurulmuş olup, ülkede 50’den fazla ofise sahiptir.

Her yıl mayıs ayının sonuna doğru ICNA’nın Washington-Baltimore civarındaki “Anma Günü” haftasında ve MAS’ın aralık sonundaki Noel tatili haftasında Chicago’da düzenlenen kongreler, ABD’deki Müslümanları bir araya getirmektedir. Baltimore’daki kongrenin organizasyonu ICNA’ya, Chicago’dakine ise MAS’a aittir.

Related Posts

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 19 Temmuz 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 19 Temmuz 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Süleyman Soylu’nun ofis çevresinde keşif yapan 2 şüpheli tutuklandı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Beyoğlu’ndaki çalışma ofisi çevresinde keşif yaptığı tespit edilerek gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı.

Süleyman Soylu’ya suikast teşebbüsü: İki kişi yakalandı

Süleyman Soylu’nun Beyoğlu’nda bulunan çalışma ofisine yönelik keşif/eylem çalışması yapan DHKP/C silahlı terör örgütü üyesi Adalet Karataştan tutuklandı.

Mudurnu’da Tarım Arazisinde Yangın

Bolu Mudurnu’da tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçramadan kontrol altına alındı.

Aydın’da Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

Aydın’da çıkan bıçaklı kavgada E.Ö. ağır yaralandı, polis şüpheliyi arıyor.

Kartalkaya davasında Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasına ilişkin dava sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi.