Kuzey Irak’ta kurşunlar sel oldu: Aşiretler bir oldu, hedefte Barzani var

Erbil’de Aşiretler Barzani Hükümetine Karşı Saldırılar Başlattı

Erbil kentinde yaşanan olaylarda aşiretler, Barzani hükümetine karşı birleşerek saldırılar gerçekleştirdi. Herki aşireti, bölgedeki diğer aşiretlerle birlik olarak Irak Kürt Yönetimi güvenlik güçleriyle çatıştı.

Olaylar sonucunda gece boyunca devam eden çatışmalarda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Herki aşireti liderliğindeki milisler, Barzani yönetimini “kürtlere zulmetmekle” suçladı.

Aynı anda Süleymaniye’nin Kelar ilçesine bağlı Keladze kasabasında da gösteriler düzenlendi. Protestocular, Barzani’ye bağlı yetkilileri protesto etti.

Erbil’de Gece Boyunca Devam Eden Çatışmalar

Çatışmaların Erbil iline bağlı Habat ilçesinde başladığı belirtildi. Büyük Zap Nehri’nden gelen su kanalının yönünün değiştirilmesiyle tarım arazilerinin sulanmasında yaşanan anlaşmazlık, olayların fitilini ateşledi.

Herki aşireti liderinin çevredeki diğer aşiretlere destek çağrısı yaptığı kaydedildi. En az 3 aşiretin, Barzani’ye bağlı güçlerle ilçe genelinde çatıştığı belirtildi.

Bunun üzerine gece saatlerinde Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Habat’a konvoy eşliğinde giriş yaptı. Gerilimi azaltmak adına bölgede adımlar atıldı.

Onlarca Kişi Yaşamını Yitirdi

Çatışmalarda en az iki kişinin cesedine ulaşıldı. Birçok kişinin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor. Aralarında sivillerin ve güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 11 kişinin yaralandığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin bazı kişilere yönelik yakalama kararı almasıyla birlikte yollar kapatıldı ve özellikle Keladze ile Kuver-Erbil hattında tansiyon yükseldi.

Irak Kürt Yönetimi bölgesinde toprak, su hakları ve siyasi kontrol gibi konular, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) önderliğindeki Barzani ailesi ile yerel aşiretler arasındaki uzun süredir devam eden anlaşmazlıkların kökenini oluşturuyor.

Related Posts

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

AKP’ye geçti, halka hizmeti kesti… “Hiçbir yatırım yapmayacağım rahat olun”

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, meclis toplantısında yaptığı açıklamayla ilçede hiçbir proje yapmayacağını ilan etti. Güzel’in “Ben olduğum sürece Karkamış’a hiçbir yatırım yapmayacağım” sözleri büyük tepki çekti.