Hasadı bir ay gecikmişti… Kayıp yok, 2 milyar lira gelir bekleniyor

Erbaa Yaprağı Hasadı Bir Ay Gecikmeli Başladı ancak Beklenen 2 Milyar Lira Gelirde Bir Düşüş Olmadı

Kendine has aroması ve narin yapısıyla tanınan Erbaa yaprağı, zirai don nedeniyle bir ay gecikmeli olarak hasat edilmeye başlandı. Gecikmeye rağmen, verimde belirgin bir düşüş olmadığı bildirildi ve yaklaşık 2 milyar liralık gelir bekleniyor.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Erbaa narince bağ yaprağının bölge çiftçileri için önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayarak, gecikmeye rağmen üretimde ciddi bir düşüş yaşanmadığını belirtti.

2 MİLYAR LİRA GELİR BEKLENİYOR

Karagöl, “Bölgede ve özellikle Erbaa’da çiftçilerimiz için önemli bir geçim kaynağı olan Erbaa narince bağ yaprağı ve coğrafi işaretli ürünümüz. Bu yıl don nedeniyle gecikme yaşandı. Yaprak hasadında bir düşüş olabileceği düşünülmüştü ancak görünüşe göre ve çiftçilerden alınan bilgilere göre, hasatta belirgin bir düşüş olmadığı görülüyor. Umuyoruz ki yine 2 milyar lira civarında bölge ekonomisine katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Yaprağın Avrupa dahil birçok ülkeye ihraç edildiğini belirten Başkan Karagöl, coğrafi işaretli ürünlerin bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurguladı. Türkiye’nin dört bir yanına ve dünyanın en uzak köşelerine Erbaa yaprağını ihraç ettiklerini dile getiren Karagöl, ürünleri yurt dışına gönderirken kalıntı olmaması için çiftçilerin hasat ve bekleme sürelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

YAPRAKTA KAYIP YOK, ÜZÜMDE VERİM DÜŞÜK

Bu sezon, Erbaa’daki yaprak hasadında ciddi bir kayıp yaşanmazken, üzüm üretiminde yaklaşık yüzde 50 oranında bir kayıp bekleniyor. Karagöl, “Üzüm üretiminde bu yıl biraz düşüş yaşandı. Yaklaşık yüzde 50 civarında don etkisiyle karşılaşıldı.” açıklamasında bulundu.

Coğrafi işareti alınmış ve tadı tescillenmiş Erbaa narince bağ yaprağının, bu yıl da Erbaa ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Karagöl, çiftçilerin bereketli ve kazançlı bir dönem geçirmelerini temenni ederek, yaprağın kalitesini korumak ve değerini artırmak için hasat zamanına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı ve ihracat hedeflerinin güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Related Posts

Kripto para piyasasında dikkat çeken hareketlilik! Tam 14 yıldız sessizdi…

Kripto para dünyası, 4 Temmuz 2025 gecesi nadir görülen bir olaya sahne oldu. Tam 14 yıl boyunca hiç hareket etmeyen sekiz eski Bitcoin cüzdanı bir anda aktif hale geldi. Yapılan dev transferler, hem kripto yatırımcıları hem de analiz firmaları …

Cumhurbaşkanı maaşı zamlandı: Emekliye 2 kuruş, Erdoğan’a 34 bin TL!

TÜİK’in enflasyon verileri sonrası yapılan temmuz zamlarıyla üst düzey maaşlar artarken, emekli maaşlarında yalnızca kuruşluk yuvarlama yapılması tepkilere yol açtı. Gelir dağılımındaki eşitsizlik yeniden gündeme geldi.

Meclis komisyonunda kabul edildi: En düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bazı kanunlarda değişiklik yapan teklifi kabul etti. En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda ise korgeneral ve koramiralliğe yükselebilmek için yeni şartlar getirildi, yaş haddleri artırıldı.

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen ağustos vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 6,6 artışla 11.854,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da yükselişini sürdürerek 11.906,00 oldu. Ağustos vadeli endeks kontratı, bugün açılış …

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan: ‘Iğdır’da kayısı 1 TL, İstanbul’da 120 TL’ye satılıyor’ paylaşımları üzerine inceleme başlattı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Iğdır’da kayısı 1 TL, istanbul’da 120 TL’ye satılıyor” şeklindeki paylaşımlar üzerine Ticaret Bakanlığı denetim ekiplerince Iğdır’da incelemelerin başlatıldığını bildirdi.

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı: ‘Bir iki ay altın…’

Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, bu hafta piyasalarda CHP davası ve enflasyon verisinin yön belirleyeceğini söyledi. Eryılmaz, altın fiyatlarında kısa vadede baskının devam edeceğine dikkat çekti.