19 Mart sürecinde öğrencileri savunmuştu! O avukat hakkında soruşturma başlatıldı

Avukat Kerim Bütün Hakkındaki Soruşturma: Meslek Örgütlerinden Tepki Geldi

Bir vatandaş, avukat Kerim Bütün’ün sosyal medya paylaşımlarını CİMER’e şikayet etti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da bu şikayet üzerine Bütün hakkında bir soruşturma başlattı. Avukat Kerim Bütün, süreci ANKA Haber Ajansı’na şu şekilde değerlendirdi: “Soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalarla herkesi susturmak istiyorlar. Ama artık bu korku duvarı yıkıldı. Polis bugün evime gelerek beni şüpheli ilan etti. Yarın ifade vereceğim, ancak boyun eğmeyeceğim. Çünkü biz avukatız.”

Meslek Örgütlerinden Tepki Geldi

Avukat Kerim Bütün hakkında başlatılan soruşturmaya meslek örgütleri tepki gösterdi. Avukatın Sesi İnisiyatifi adlı örgütün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Meslektaşımız Kerim Bütün, ifade özgürlüğü çerçevesinde yaptığı açıklamalar nedeniyle adli soruşturmaya tabi tutulmuştur. Bu süreçte meslektaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Avukat Hakları Grubu tarafından yapılan açıklamada da “Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İfade özgürlüğüne yönelik her türlü ihlale karşı mücadelede Kerim Bütün’ün yanında olacağız” ifadeleri yer aldı.

Related Posts

Son dakika | İsrail yine yardım bekleyenlere saldırdı: Çok sayıda can kaybı

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürüyor. Gazze Şeridi’nde Filistinliler temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İsrail kente yardım girişini engellemesi nedeniyle sık sık eleştiriliyor. İsrail’in sivilleri hedef alması da dünya kamuoyunda …

Libya çekişmesi sürerken ABD, Yunanistan’ın arkasına geçti

Türkiye’nin Libya’daki iki ayrı hükümetle yaptığı deniz yetki anlaşmaları Yunanistan’da alarma yol açtı. Atina askeri adımlar atarken ABD, Güney Kıbrıs’ta Türk toprakları üzerine kuralan üsse 50 milyar dolarlık yatırım yaptı. Avrupa da Güney Kıbrıs’taki deniz üssünü genişletmek için hazırlıklara başladı.

Trakya’da su savaşı

Bulgaristan nehri kuruttu. Türk çiftçiler kalan son suyu alabilmek için Meriç’e pompalar yerleştirdi. Yunanistan çiftçisi isyan etti. Bölgede gerginlik başladı.

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

CHP’nin dört eski Gençlik Kolları başkanından Kılıçdaroğlu’na çağrı: Gelin, siz de kayyım siyasetinin karşısında bizim yanımızda durun

“Hiçbir koşulda Cumhuriyet Halk Partisi’nin mahkemeler eliyle dizayn edilmesine sessiz kalmayın ve tüm gücünüzle partimizin, Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında olun”

Bıçakla yaralayıp darbeden arkadaşından şikayetçi olmadı; sanığa 13 ay hapis

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, lokantada garsonla tartıştığı için kendisine tepki gösteren arkadaşı Volkan H.’yi (45), göğsünün altından bıçaklayan Hakan Ü.’nün (27) tutuklu yargılandığı davada karar çıktı. Volkan H.’nin şikayetçi olmadığı Hakan Ü., 13 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.