İtalyan Senatosu’nda Meloni – Renzi arasında tartışma çıktı: ‘İstifa edecek misin?’

Giorgia Meloni, Matteo Renzi’nin İstifa Çağrısına Sert Tepki Verdi

İtalya’da Meclis’te gerilim yaşandı, çünkü başbakanla yapılan soru-cevap oturumunda Giorgia Meloni ve Italia Viva lideri Matteo Renzi arasında başkanlık sistemi referandumu hakkında tartışma çıktı. Renzi, hükümetin planladığı reformlara ilişkin sorular sorarken başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği referandumunun başarısız olması durumunda Meloni’nin istifa edip etmeyeceğini sordu.

Bu soruya sinirlenen İtalya Başbakanı Meloni, “Anladığım kadarıyla referandumun reddedilmesi durumunda istifa eder miyim diye sordunuz. Memnuniyetle yapardım ama sizin yaptığınız hiçbir şeyi ben yapmam” dedi.

Meloni’nin bu tepkisine eski İtalya Başbakanı Renzi, “Başbakan benim yaptığım hiçbir şeyi yapmayacağını söyledi. Fark ettik zaten… Biz çalışma reformunu, Sanayi 4.0 uygulamasını hayata geçirdik. Bizim dönemimiz reformların ve aynı zamanda uygarlığın bir dönemi idi. Çoğunluk, muhalefeti dinlerdi. Bugün siz, konunun özüne yanıt vermek yerine kişisel saldırılarla devam ettiniz. O kadar ki seçim yasasını bile değiştirmek istiyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Kuzey Kore’den nükleer karşı saldırı tatbikatı

Kuzey Kore’de düzenlenen atış talimi kapsamında, tüm birimlerin acilen nükleer karşı saldırıya hazır hale getirilmesine yönelik bir tatbikat düzenlendi.

Rafale ile birlikte hisseler de düştü… Fransız jetlerine Hindistan’da şok

Pakistan ve Hindistan arasında son günlerde tırmanan gerilim ve karşılıklı saldırılar, Fransız askeri jet üreticisi Dassault şirketini vurdu.

ABD’den bir garip Gazze çıkışı

Dünyanın son yıllarda en büyük insani krizine ev sahipliği yapan Gazze’de hayatta kalabilen milyonlarca sivil son günlerde gıdaya dahi ulaşmakta zorluk çekiyor. On binlerce sivili katledip bebeklerinin cinsiyet öğrenme partisini dahi Gazze’de bomba …

Google ambargosu Meclis’te tartışıldı: Muhalefetten Google yetkililerine “Türkiye’de bağımsız gazeteciliği yok ediyorsunuz” eleştirisi

“Tekel durumunuzun dayatmaları ve zorbalığınız var. Haber trafiğinde birinci olan siteler sizin algoritmalarınızdan sonra yok oluyorlar. Trafik düştüğü için Basın İlan Kurumu’ndan gelen kamu ilanları da gidiyor”

Hakan Fidan Varşova’da AB toplantısına katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan Avrupa Birliği (AB) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı (Gymnich) marjında aile fotoğrafına katıldı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov Hürriyet için yazdı: Tarih hiçbir şey öğretmiyor mu?

Bugün Hitler karşıtı koalisyon ülkelerinin (aralarında Türkiye de vardı) ordularının Alman faşizmine karşı zafer kazandığı 9 Mayıs 1945’in tam 80. yıldönümü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir