Öğrencilere orantısız güç kullanan polis, soruşturma açılan CHP’li yönetici

Özlem Ünal, Kocaeli Adliyesi’nde Soruşturma Geçirdi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrasında Kocaeli’de düzenlenen protestolarda polisin öğrencilere karşı kullandığı orantısız güce karşı çıkan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Özlem Ünal, hakkında başlatılan iki farklı soruşturma nedeniyle Kocaeli Adliyesi’nde ifade verdi. İfadesinin ardından adliye önünde açıklama yapan Ünal, “Bizleri yıldırmaya çalışıyorlar, susturmaya çalışıyorlar, bu şekilde bastırmaya çalışıyorlar ama Türkiye’nin dört bir yanındaki on binlerce arkadaşım gibi biz de susmuyoruz, sinmeyeceğiz, korkmayacağız da” ifadelerini kullandı.

Öğrencileri Savunması Sonucunda Soruşturma Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Kocaeli’de düzenlenen protestolarda polisin öğrencilere karşı orantısız güç kullanmasına tepki gösteren CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Özlem Ünal, hakkında geçtiğimiz günlerde soruşturma açıldı. CHP’li Ünal, ifade vermek üzere Kocaeli Adliyesi’ne giderken CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, CHP İl Başkanı Bülent Sarı ve Gençlik Kolları üyeleri de yanında yer aldı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nin yandaş bir yaklaşım sergileyerek hakkında çarpıtılmış haberler yapması üzerine CHP’nin hukuki süreç başlatacağı belirtildi.

“Pes Etmeyeceğiz”

Adliyede ifade veren CHP’li Özlem Ünal, soruşturmaların kendilerini yıldıramayacağını ve alanlarda aktif olmaya devam edeceklerini vurguladı. Ünal, şu açıklamaları yaptı:

  • 19 Mart’ta yaşanan siyasal baskıdan sonra diğer binlerce arkadaşı gibi meydanlarda yer alma kararı aldık. Kocaeli Üniversitesi kampüsünde şiddet olaylarına maruz kaldık, arkadaşlarımız gözaltına alındı. 21 Mart’ta basın açıklaması düzenleyerek buna tepki gösterdik. Ancak bu süreçte bize yönelik gözaltılar ve şiddet uygulandı.
  • Polis müdahalesi sırasında kadın arkadaşlarımız ağır şekilde gözaltına alındı. Biz, ilçe başkanları, gençlik kolları başkanları ve üyelerimiz, milletvekillerimizle birlikte karşı durduk. Ancak herhangi bir polise hakaret veya tehdit söz konusu değildi. Amacımız, şiddete maruz kalan arkadaşlarımızı korumaktı.
  • Her türlü baskıya rağmen susmayacağız, sinmeyeceğiz ve korkmayacağız. Türkiye’deki binlerce arkadaşımız gibi dik duruşumuzu koruyarak mücadelemize devam edeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz.

Related Posts

İmamoğlu: Her zaman zulme meydan okudu Beyazıt, şimdi de meydan okuyacak

İmamoğlu: Her zaman zulme meydan okudu Beyazıt, şimdi de meydan okuyacak

İzmir Havalimanı’nda yolcunun valizinde ele geçirildi

İzmir’de polisin 2 ilçede düzenlediği operasyonlarda, havalimanında kontrol edilen 1 valizde diş macunu tüplerine gizlenmiş, 5 ayrı döneme ait olduğu değerlendirilen toplam 130 sikke, 32 obje ve 2 altın yüzük ele geçirildi. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Zincir markette dehşet anları: Saldırgan yakalandı

İstanbul Bayrampaşa’daki bir zincir markette kasiyere tekme ve yumruklar saldıran saldırgan yakalandı.

Ölümsüz fidanlar

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 53. yıldönümünde de her yıl olduğu gibi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda ve 6. Filo’yu denize döktükleri yerde anılacak.

Meclis değil boks ringi! AKP’li üyeden CHP’li üyeye ‘Ağzını yüzünü dağıtırım’ tehdidi

İzmir’in Karşıyaka Belediye meclisinde skandal anlar yaşandı. CHP’li Mustafa Evsen’in konuşması sırasında AKP’li meclis üyesi Adem Öztürk, “Ağzını yüzünü dağıtırım” diyerek kürsüye yürüdü.

İsrail Trump’ın ziyaretine kadar esir takası olmazsa Gazze’ye geniş çaplı saldırılar başlatacak

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu’ya bu ay yapacağı ziyaret sona erinceye kadar esir takası anlaşmasına varılmaması halinde ordunun Gazze Şeridi’ne geniş çaplı saldırıları başlatmayı planladığını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir