Saraçhane’de polise saldıran gruba müdahale edildi

İstanbul Saraçhane’de Protesto Gösterisi ve Tutuklanan Şüphelilerin İBB Binasına Alınması Olayları!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 51 şüphelinin tutuklanması kararına karşı protesto gösterisi düzenlendi. Saraçhane’de toplanan bir grup, polis ekiplerine havai fişek ve yabancı cisimler fırlatarak olayı daha da tırmandırdı. Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldı.

Göstericiler arasından bazı eylemciler, belediye güvenlik görevlilerinin bariyerleri kaldırarak İBB binasına almasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in belediye binası önünde yaptığı konuşma sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik hakaret niteliğinde sloganlar atmış ve küfürlü dövizler taşımıştır.

Özgür Özel’ın Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yapılan çirkin saldırıya sosyal medya üzerinden tepki göstererek “Anneye küfür asla kabul edilemez. O küfrü kendi anneme edilmiş sayıyorum.” şeklinde bir açıklama yapmıştır.

Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Biz siyasetimizi de itirazımızı da temiz bir dille yaparız. Bir siyasetçinin ailesine kötü söz söyleyen, küfür eden bizden değildir. Protesto ile hakareti birbirinden ayırmak önemlidir. Küfür etmek, özellikle de aileye ve anneye küfür kabul edilemez bir durumdur. Kimse milyonların haklı tepkisini değersizleştirmeye çalışmasın.” ifadelerine yer vermiştir.

Related Posts

Kartalkaya davasında gözyaşları sel oldu

Aralarında SÖZCÜ yazarı Nedim Türkmen ve ailesinin de olduğu, 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal faciası davası devam ediyor. Yangında ölen Yiğit Gençbay’ın annesi Serpil Gençbay’ın konuşması sırasında duruşmadakiler gözyaşlarını tutamadı.

8.8’lik deprem yaşanırken evde huzur içinde uyuyordu, bir anda kendini okyanusun ortasında buldu! ‘Hiçbir şey kalmamıştı’

Tarihin en büyük depremlerinden birinin yarattığı dev tsunami dalgası, onları evlerinde uyurken yakaladı. Afette her şeylerini kaybeden aile canlarını mucize eseri kurtardı. Peki hayatta kalmalarını sağlayan şey neydi?

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

CHP’li Biçer: Murat Çalık koroner yoğun bakıma alındı; yarın anjiyo olması planlanıyor

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Kartalkaya yangını davasında üçüncü gün| Otelin yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Aras: Nihai kararları babam alır, biz bir talimat vermeyiz

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.