Güncel Bilgi Sitesi

Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Teknoloji Haber Sitesi

İstanbul’da 29 kişinin öldüğü gece kulübü davası ertelendi…

Beşiktaş'taki bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan, 29 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin iş yeri sahiplerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılandığı davada, bilirkişi raporunun beklenilmesine ve tahliye taleplerinin reddine karar verildi.

Istanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Duruşma Gerçekleşti

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun karşısındaki salonda görülen duruşmaya, 5’i tutuklu 11 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmaya müştekiler, avukatlar ve izleyicilerin yanı sıra, bazı müştekiler de illerindeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada henüz bilirkişi raporu hazır değilken, firari sanık Feridun Tayfun Erelmas hakkındaki yakalama kararının devam ettiği açıklandı.

Erkan Dillice’nin ifadesinde bazı eksiklikler olduğu tespit edilmesi üzerine, bir önceki duruşmada SEGBİS aracılığıyla dinlenen tanık Dillice’nin ifadesine tekrar başvuruldu.

Tanık Dillice, uzun yıllardır çalıştığı gece kulübünde şef garson olarak görev yaptığını ve işletmenin ramazan aylarında kapanıp bayramın birinci günü açıldığını belirtti.

İşletmede daha önce hiç bu kadar kapsamlı bir tadilatın yapılmadığını söyleyen Dillice, ramazan aylarında eşyaları topladıklarını ve hasarlı malzemeleri tamir ettiklerini anlattı.

Dillice, işletmeye tadilat sırasında DJ masası kurulumu yapıldığını ancak kendisinin bu süreçte sürekli işletmede bulunmadığını ve yönlendirme yapmadığını ifade etti.

Tanık Dillice’nin yanı sıra işletmenin halkla ilişkiler sorumlusu Arda Arman Perihan da duruşmada tanık olarak dinlendi. Perihan, tadilat süreciyle ilgili bir görevinin olmadığını ve işletmenin neden o gün kalabalık olduğunu bilmediğini aktardı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatları, iş güvenliği önlemlerinin alınmaması ve sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, işletmede yönetici konumunda bulunan herkesin tutuklanmasını talep ettiler.

Tutuklu sanıklar ve avukatları ise tahliye talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, delil durumu ve suç şüphesinin ağırlığı göz önüne alarak tahliye taleplerini reddetti.

Firari sanık hakkındaki yakalama kararının devamına ve bilirkişi raporunun hazırlanmasının beklenilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 7 Nisan’a erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Masquerade” isimli iş yerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısına dair detaylar yer alıyor. İddianamede, sorumluların yargılanması talep ediliyor.