Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, tüm bakanların istifasını talep etti

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, canlı yayınlanan bir kabine toplantısında yaşanan tartışmanın ardından tüm bakanların istifasını talep etti.

Petro, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada yalnızca kabinedeki bakanlardan değil, aynı zamanda üst düzey bürokratlardan da istifalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Petro, “Bakanların ve idari daire müdürlerinin resmi istifasını talep ettim. Halkın emrettiği programa daha fazla uyum sağlamak için kabinede bazı değişiklikler olacak. Tamamen programın yerine getirilmesine odaklanacağım.” ifadelerini kullandı.

Petro’nun bu çağrısından önce Kültür Bakanı Juan David Correa ile Çevre Bakanı Susana Muhamad görevlerinden istifa ettiklerini duyurmuştu.

Canlı yayındaki tartışma

Televizyondan 5 Şubat’ta canlı yayınlanan kabine toplantısında, yeni Dışişleri Bakanı Laura Sarabia, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Francia Marquez, eski büyükelçi Armando Benedetti ve Çevre Bakanı Susana Muhamad arasında sert tartışmalar yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Marquez, Sarabia’yı eleştirerek, “Laura Sarabia’nın bu hükümette, bize ve bana karşı tutumunu beğenmiyorum. Ona ‘Bana saygı duy, ben cumhurbaşkanı yardımcısıyım’ demek zorunda kaldım. (Petro’yu kastederek) Aldığınız kararı desteklemesem de cumhurbaşkanı olduğunuz kararınıza saygı duyuyorum.” diye konuşmuştu.

Sarabia ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Her bakanın bir sorumluluğu vardır ve bakanlar kurulu, Kolombiya halkının ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını belirleyen organdır. Bugün bunu başaramadık ve bu alanı bulanıklaştırdık. Bu gece düşünmemiz gereken bir gece.” açıklamasında bulunmuştu.

Petro, ise bakanlara tepki göstererek revizyon sinyali vermişti. (AA)

 

 

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Yangın Zedeleriyle Dayanışma

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Bursa’nın Gürsu ilçesini ziyaret ederek yangın mağdurlarıyla buluştu.

Aydın’da Motosikletli Akrobasiye Jandarma Müdahalesi

Yenipazar’da trafiği tehlikeye atan motorculara jandarma ceza uyguladı.

Vali Çelik, Minas Yaylası’nda Hayvancılıkla Uğraşanlarla Buluştu

Niğde Valisi Cahit Çelik, yaylada hayvancılıkla uğraşanlarla bir araya gelerek desteklerini iletti.

Karaman’da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu

Karaman’da yapılan asayiş uygulamalarında 6 kişi tutuklandı, uyuşturucu ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

AK Parti’den Hakan Fidan’ı hedef alan Özel’e cevap: TikTok’u bırak partine sahip çık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı mesnetsiz ifadelerle hedef alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle cevap verdi. Fidan’ın Türkiye’nin menfaatleri için çalışan, uluslararası alanda mazlumların yanında duran bir isim olduğunu vurgulayan Sırakaya, Özel’in gündemi saptırdığını belirterek, “CHP, içerideki sorunlarını örtmek için Dışişleri Bakanımızı hedef alıyor. Ancak Türkiye’nin kararlı duruşu bu tür çabalarla zayıflatılamaz. TikTok’u bırak, partine sahip çık.”

Osmangazi’ye İlerleyen Orman Yangını

Bursa’da başlayan orman yangını, Osmangazi ilçesinde tedbiren mahalle boşaltılmasına yol açtı.