Çin’de Şiddetli Yağışlar ve Seller: 22 Ölü, Çok Sayıda Kayıp

Çin’de meydana gelen aşırı yağışlar ve seller, ülke genelinde büyük bir felakete yol açtı. 21 Mayıs 2026 tarihli haberlere göre, bu doğal afet sonucunda 22 kişi yaşamını yitirdi. Özellikle güney bölgelerinde etkili olan yağışlar, Hunan eyaletinde 5 kişinin ölümüne ve 11 kişinin kaybolmasına neden oldu. Arama kurtarma ekipleri, bu bölgede kaybolanların bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Hunan’da 19 binden fazla kişi güvenli alanlara tahliye edildi.

Guizhou eyaletinde, aşırı yağışlar nedeniyle yollar ve binalar su altında kaldı. Burada da 4 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi kayboldu ve 3 bin 700’den fazla kişi tahliye edildi. Hubei eyaletinde yaşanan sel olaylarında ise 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Ayrıca, 17 Mayıs’ta Guangşi Cuang Özerk Bölgesi’nde bir kamyonetin sel sularına kapılması sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti. Bu olaylar, Çin’in güney bölgelerinde yaşanan iklim değişikliği ve aşırı hava olaylarının etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, acil durum önlemlerini artırarak, sel sonrası yardım çalışmalarına hız verdi.

Kaynak: AA / Şilan Turp
Yazar: Yusuf Arslan