Gözcü Baba’yı rahat bırakın

Gözcü Baba Türbesi’ne Yıkım Tepkisi: Alevi-Bektaşi İnanç Merkezi Korunmalıdır

İstanbul’un önemli Alevi-Bektaşi inanç merkezlerinden biri olan Gözcü Baba Türbesi’nin yıkılmak istenmesi tepkilere neden oluyor. İnanç merkezi statüsünden çıkarılarak ‘türbeler içeren tarla’ olarak adlandırılan arazi, birçok kabri içinde barındırmaktadır. Bektaşi topluluğunu temsilen konuşan Dedebaba Ali Haydar Ercan, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ve alandaki çalışmaların durdurulmasına dikkat çekti. Endişeli ve üzgün olduklarını belirten Ercan, şunları dile getirdi:

“Bu durumdan endişeli ve derin üzüntü içindeyiz. Gözcü Baba Türbesi, Şahkulu Sultan Dergahı kompleksinin bir parçası olup, önemli bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Bahsi geçen arazinin Diyanet’e devri ve burada yapılan yeni projeler, Alevi-Bektaşi topluluğu ve tüm ilgili kurumlar tarafından büyük rahatsızlık yaratmaktadır.”

Ali Haydar Ercan

Erenlerin mezarları bulunmaktadır

Ali Haydar Ercan, “Alevi-Bektaşi inancına sahip kişilerin değerlerine saygısızlık edilerek, söz konusu alanda yürütülen projenin bizim tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek, çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dedebaba Ercan, Gözcü Baba, Sancaktar Baba, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba ve diğer erenlerin mezarlarının bulunduğu İnanç Merkezinin yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını belirtti.

Related Posts

Kardinaller, geleneksel papalık seçimi (konklav) öncesi ayinini yaptı

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek üzere seçim süreci (Konklav) başladı.

MHP’den 5 gün sonra Türkeş’in kızına cevap

Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in şoförü ve korumasına 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde Ülkü Ocaklı bir grup tarafından saldırı gerçekleşmişti. Olayla ilgili 5 gün sonra açıklama yapan MHP, hem Türkeş’in kızına hem de İYİ Parti’ye sert sözlerle yüklendi.

İBB soruşturmasında iş insanı tutuklanmıştı: İddialara tek tek yanıt verdi! ‘Kirli senaryo’ tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan iş insanı Adem Soytekin, cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, hakkında çıkan haberleri yalanladı.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Gazze’de anneler çaresiz: Minik bedenler göz göre göre eriyor

Terör devleti İsrail’in, 2 Mart’tan bu yana hiçbir insani yardımın girişine izin vermediği Gazze’de yüksek derecede açlık yaşanıyor. Gıdaya erişemeyen, ilaç bulunmadığı için tedavi olamayan ve bir deri bir kemiğe dönen çocuklar hayata veda ediyor. Yetersiz beslenme kaynaklı 70 bin çocuk tedaviye muhtaç. 5 yaş altı en az 3 bin 500 çocuk ise açlıktan ölümle pençeleşiyor.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait iki savaş uçağı düşürüldü

Hindistan, gece saatlerinde Pakistan’da 9 noktaya hava saldırısı düzenledi. Pakistan güvenlik kaynakları, Hindistan’a ait iki savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir