Öyle bir zam geliyor ki! Bırakın araba almayı depoyu doldurmak bile rüya oldu

Benzin ve motorin fiyatları son zamanlarda yapılan ÖTV artışıyla arka arkaya yükseldi. Mazotun litresi artık 1,75 TL’ye, benzinin litresi ise 2,06 TL’ye yükseldi.

Akaryakıt fiyatları rekor seviyelere ulaşarak tarihi bir zirve yaşadı. Bu rekorlarla yetinmeyen benzin ve motorin için yeni bir dev zam daha yolda.

YENİ BİR ZAM HAZIRLANIYOR!

16 Ocak’tan itibaren motorinin litresine 2,34 TL, benzinin litresine ise 1,56 TL zam geleceği iddia ediliyor.

Zam sonrası İstanbul’da mazotun litresi 48,11 TL’ye, benzinin litresi ise 46,87 TL’ye yükselecek. İzmir’de benzin 47,77 TL, motorin 49,19 TL olacak. Ankara’da ise motorinin litresi 48,78 TL, benzinin litresi ise 47,42 TL’ye çıkacak.

Şırnak’ta mazotun litre fiyatı şu anda 47,80 TL iken, zam sonrasında 50,14 TL’yi bulacak. Benzinin litresi ise 48,73 TL olacak.

ARAÇ ALMAK YERİNE DEPO DOLDURMAK DA ZORLAŞTI

Otomobillerin yakıt depoları sınıfına göre benzerlik gösteriyor. İşte İstanbul’da en çok tercih edilen otomobiller için depo doldurma maliyetleri:

Renault Clio benzinli 42 litre depo 1.968,54 TL, dizel 39 litre depo 1.876,29 TL

Fiat Egea benzinli 50 litre depo 2.343,5 TL, dizel 50 litre depo 2.405,5 TL

Volkswagen Passat benzinli 59 litre depo 2.765,33 TL, dizel 59 litre depo 2.838,49 TL

BONUS – Mercedes E serisi benzinli 66 litre depo 3.093,42 TL, dizel 66 litre depo 3.175,26 TL

SON DURUM AKARYAKIT FİYATLARI (14 OCAK 2025 SALI)

İSTANBUL (AVRUPA)

Benzin: 45,31 TL
Motorin: 45,77 TL

İSTANBUL (ANADOLU)

Benzin: 45,15 TL
Motorin: 45,66 TL

İZMİR

Benzin: 46,21 TL
Motorin: 46,85 TL

ANKARA

Benzin: 45,86 TL
Motorin: 46,44 TL

Related Posts

Son dakika | İsrail yine yardım bekleyenlere saldırdı: Çok sayıda can kaybı

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürüyor. Gazze Şeridi’nde Filistinliler temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İsrail kente yardım girişini engellemesi nedeniyle sık sık eleştiriliyor. İsrail’in sivilleri hedef alması da dünya kamuoyunda …

Libya çekişmesi sürerken ABD, Yunanistan’ın arkasına geçti

Türkiye’nin Libya’daki iki ayrı hükümetle yaptığı deniz yetki anlaşmaları Yunanistan’da alarma yol açtı. Atina askeri adımlar atarken ABD, Güney Kıbrıs’ta Türk toprakları üzerine kuralan üsse 50 milyar dolarlık yatırım yaptı. Avrupa da Güney Kıbrıs’taki deniz üssünü genişletmek için hazırlıklara başladı.

Trakya’da su savaşı

Bulgaristan nehri kuruttu. Türk çiftçiler kalan son suyu alabilmek için Meriç’e pompalar yerleştirdi. Yunanistan çiftçisi isyan etti. Bölgede gerginlik başladı.

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

CHP’nin dört eski Gençlik Kolları başkanından Kılıçdaroğlu’na çağrı: Gelin, siz de kayyım siyasetinin karşısında bizim yanımızda durun

“Hiçbir koşulda Cumhuriyet Halk Partisi’nin mahkemeler eliyle dizayn edilmesine sessiz kalmayın ve tüm gücünüzle partimizin, Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında olun”

Bıçakla yaralayıp darbeden arkadaşından şikayetçi olmadı; sanığa 13 ay hapis

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, lokantada garsonla tartıştığı için kendisine tepki gösteren arkadaşı Volkan H.’yi (45), göğsünün altından bıçaklayan Hakan Ü.’nün (27) tutuklu yargılandığı davada karar çıktı. Volkan H.’nin şikayetçi olmadığı Hakan Ü., 13 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.