Son dakika… MHP lideri Bahçeli: 81 Düzce’den sonra 82 KKTC olmalı

son dakika mhp lideri bahceli 81 duzceden sonra 82 kktc olmali NZLfkcnM.jpg

“`html

Milliyetçi Hareket Partisi Liderinin Açıklamaları ve Kıbrıs Meselesi

Parti lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalardan bazı çarpıcı noktalar şu şekildedir: Aydınlığın hem ışık hem de sıcaklık sağlayarak milli birlik ve dayanışma ile toplumsal uzlaşmaya ulaşmayı hedefliyoruz.

Bu hedeflere ulaşmak için sadece düşünmekle kalmıyor, somut adımlar atıyoruz. Bizim gelecek vizyonumuz, Türk milletinin dünya üzerindeki en yüksek hedeflerine ulaşmayı arzulayan, uzun vadeli ve geniş perspektifli bir yol haritasıdır.

Uzak vadeli hedeflere odaklanan, hayal gibi görünen ideallerin peşinden koşan kişiler, ruhu, vicdanı ve coşkusu büyük olanlardır.

Ama esas mesele, geleceğe dair ufukları açmak değil; o ufkun ötesine kadar bakabilmek, böylelikle fırsatları ve zorlukları zamanında görebilmektir.

Yüksek öngörü kapasitesinin güzel örneklerini, Türk tarihinin kilometre taşlarından biri olan Orhun Yazıtları’nda görmek mümkündür. Ancak bu yolda, gerçeği takip etmek ve ona sadık kalmak son derece önemlidir.

Bu noktada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu özlü sözü hatırlatmak istiyorum: “Biz her zaman hakikati arayan ve bulduğumuzda bunu cesaretle ifade eden bireyler olmalıyız.”

Şu anki siyasetimizin amacı, mutlaka gerçeği esas almak; halkın haklarını korumaktır. Gerçek nerede biz de oradayız ve bunu sürdürmekte kararlıyız. Doğruyu eğip bükmeden, açık bir şekilde ifade etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin temel anlayışı, doğru ve samimidir; söylemleri net ve sağlamdır. İnançlarımız, ilkelerimiz ve toplumsal hedeflerimiz doğrultusunda siyasi mücadelemizden başka bir amacımız yoktur.

Kimseyi rencide etmemek adına hakikati dile getirmekten çekinmeyeceğiz. Çünkü hakikati arayan, hakikat doğrultusunda hareket eden kimse ne gürültüye ne de yanıltmalara kulak verir.

“KIBRIS TÜRK’TÜR, TÜRK’ÜN ÖZ VATANIDIR”

Öncelikle belirtmek istediğim önemli gerçeklerden biri şudur: Kıbrıs Türk’tür, Türk milletinin öz yurdudur. Federasyon taleplerinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulamak isterim.

Kıbrıs, ulusal davamızdır; değerli ecdadımızın mirası ve izlerinin yer aldığı yurdumuzdur. Bu onurlu davadan geri adım atmak ise asla mümkün değildir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 6. Cumhurbaşkanı için geçtiğimiz pazar günü seçim yapıldı. Seçmen sayısının 218.313 olduğu bu seçimde katılım oranı yaklaşık %62,83 olarak gerçekleşti.

Bu seçimlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Sayın Tufan Erhürman, oyların %62,80’ini alarak Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Önceki Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise %35,77 oranında oy alarak bu seçimde geride kalmıştır.

“KKTC TÜRKİYE’YE KATILMALI”

Seçimlerin sonuçlarının açıklanmasının ardından, görüşlerimi kamuoyuyla paylaştım:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen bu seçimler, çok az katılım ile sonuçlanmıştır. Kıbrıs Türkü’nün kaderi, bu katılım düzeyiyle temsil edilemez. Seçim sonuçları ne olursa olsun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentosu acil toplanmalı ve federasyona dönmenin kabul edilemeyeceğini ilan etmelidir; Türkiye Cumhuriyeti’ne katılım kararı almalıdır.

Ayrıca geçtiğimiz hafta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nde “Kıbrıs sorununa iki devletli çözüm” önerisi oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Cumhuriyet Meclisi’nin iradesi, federasyon değil; egemen eşitliğe dayalı iki devletli bir çözümün sağlanmasıdır.

Bu konuda bizim ortaya koyduğumuz görüş arasında bir ayrılık bulunmamaktadır.

“Cumhur İttifakı’nın çatlakları, görüş ayrılıkları…” şeklindeki iddialar ne kadar yaygın olursa olsun, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için her türlü çabanın devam edeceğini belirtmek istiyorum.

Herkesin Kıbrıs’taki seçimleri dikkatle değerlendirmesini diliyorum. Çünkü bu, karşılaşabileceğimiz zorlukları ve tehlikeleri görme açısından hayati önem taşımaktadır.

Seçim sonuçları, demokratik süreçlerle değil; ulusal güvenlik ve çıkarlar bağlamında ele alınmalıdır. Kıbrıs’ta yapılan her şey vatanımızın ve milletimizin bekası için gereklidir.

“BİR KOMPLO MEKANİĞİ DEVREDEDİR”

Son günlerde, “Terörsüz Türkiye” hedefini zayıflatmaya yönelik kurulan bir komplo mekanizması ortaya konulmuştur. Türk milletinin hassas noktalarına yapılan saldırılar, barış ve huzuru zedelemek amacı taşımaktadır.

Bu hedef, yalnızca hukuk ve tarih içerisinde karşılık bulacaktır. Bu hedefe hizmet edenler, sorumluluk alacaklardır.

Siyaset, halkın iradesini yansıtmada ve devletin temel değerlerini korumada önemli bir rol üstlenmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, duruşumuz ve siyasi hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla hareket etmeyi sürdüreceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve birliği, milliyetçiliğin temel direkleridir. Milletimiz ile olan bağlarımızı kuvvetlendirerek hedeflerimize ulaşmayı arzuluyoruz.

Sonuç olarak, biz her zaman millî değerlerimizi koruyacak ve milletimiz için mücadele edeceğiz. Türk milleti adına ileriye dönük her adımda “önce ülkem ve milletim” anlayışıyla hareket etmeye devam edeceğiz.

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir