112 Acil Sağlık Çalışanlarının Çalışma Şartları Araştırması Sonuçlandı

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartlarına İlişkin Araştırma Sonuçları Yayımlandı

Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartları Saha Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırmaya toplam bin 364 çalışan katıldı ve komuta kontrol merkezlerinde çalışanların yüzde 53,1’i gelen aramaların yüzde 25’inden fazlasının asılsız veya acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu veri, her 4 çağrıdan 1’inin asılsız veya acil olmadığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 75,1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurgulayarak iş yüküne karşı önlemler alınmasını talep etti. Sağlık-Sen’in önerileri arasında, 112 ekiplerinin gerçek hastalara daha hızlı ulaşabilmesi için vaka elemesi yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması önerildi.

112 Çalışanlarının Önerileri Neler?

  • Halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve sağlık okuryazarlığının artırılması,
  • Vaka bildirimi yapılırken detaylı bilgi verilmesi ve soğukkanlılıkla ele alınması,
  • Ambulanslara yol vermeyenlerin daha sıkı denetlenmesi,
  • Trafikte ambulansların karşılaştığı sorunların çözümü için farkındalık çalışmalarının yapılması,
  • İstasyonların ve komuta merkezlerinin iş yükünün azaltılması için önlemler alınması,
  • Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve temizlik standartlarının artırılması,
  • Teşvik ek ödemelerinin ve nöbet ücretlerinin artırılması.

Araştırmadan elde edilen bulgular, 112 Acil Sağlık Hizmetleri alanında yapılması gereken iyileştirmeler konusunda önemli bir yol haritası sunuyor. Çalışanların yaşadığı sorunlara dair çözüm önerilerine dikkate alınarak, 112 hizmetlerinde verimliliğin artırılması ve çalışanların haklarına daha fazla saygı gösterilmesi gerekiyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı