Kazaya karışan kamyonun olay yerinden kaçması ile trafik kazası tam bir sır yumağı haline geldi. Mustafa Güvendiren, kazada hayatını kaybederken, aradan aylar geçmesine raÄŸmen olayda hiç bir geliÅŸme yaÅŸanmadı. Bursa’da yaÅŸayan merhum Güvendiren’in gözü yaÅŸlı ailesi, kazanın meydana geldiÄŸi Balıkesir’e gelerek yetkililere seslendi. Merhum Güvendiren’in oÄŸlu Mehmet Ali’nin sözleri ise yürekleri daÄŸladı.
Balıkesir’de Kasım ayında meydana gelen ve Mustafa Güvendiren’in (32) hayatını kaybettiÄŸi trafik kazası sırrını koruyor. Gece yarısı Balıkesir-İzmir karayolunun Pamukçu mevki’inde meydana gelen kazada 16 AIV 258 plakalı kamyonu kullanan Mustafa Güvendiren’in yolunda seyrederken, önüne aniden çıktığı iddia edilen kamyona ya da tıra arkadan çarpması sonucunda ortalık adeta savaÅŸ alanına döndü. Kazadan sonra Güvendiren olay yerinde hayatını kaybederken, kazaya karışan diÄŸer araç ise sır oldu. Olay yerini gören kamera olmaması, iÅŸ yerleri kameralarından bir sonuç alınamaması ve sadece bir görgü tanığı olması kaza sonrasında bir geliÅŸme yaÅŸanmamasına neden oldu.
Yaşlı gözlerle yetkililere seslendiler
Kazanın üzerinden yaklaşık 2 ay geçmiÅŸ olmasına raÄŸmen herhangi bir geliÅŸme yaÅŸanmaması sonucunda Güvendiren Ailesi, son bir umutla Balıkesir’e geldi. Kazanın olduÄŸu yere giden aile, yaÅŸlı gözlerle yetkililere seslendi. Anne Name Güvendiren (63), “Biz Kütahya TavÅŸanlı Kızılcıklı Köyü’ndeniz. EkmeÄŸimizin, rızkımızın peÅŸinde olan bir aileyiz. Benim oÄŸlum nakliyecilik yapıyordu. Yıllardır bu iÅŸi yapardı, hiç kaza, bela yapmışlığı yoktu. Burada bir kaza oldu, ne olduÄŸu da belirsiz oldu. Sır kaldı. Benim çocuÄŸum kaza yaptı, arkadan vurdu. Suçluydu öldü. Allah’tan gelenden kaçamayız. DiÄŸer adam kaçtı, niye kaçıyor? Hiç vicdanı yokmuÅŸ. Ne jandarmaya haber vermiÅŸ, ne polise haber vermiÅŸ, ne saÄŸlık ekiplerine haber vermiÅŸ. Ne adı var, ne kendi var, ne tırı var. Yetkililerden bulunmasını istiyorum. Fakir aylıkları ile büyüttüm. Benim çocuklarım döküldü kaldı. İki buçuk ay oldu. Kaza şöyle oldu diyen olmadı. Bulunmasını istiyorum bu kiÅŸinin” dedi.
Anne Güvendiren ise sır dolu kaza ile ilgili olarak, “Benim çocuÄŸum suçlu ise o niye kaçıyor? Kaçıyorsa şüphe uyandırıyor. Ben cahil kafamla bunları biliyorsam, yetkililer daha çok bilir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Merhum Mustafa Güvendiren’in eÅŸi Arzu Güvendiren ise kocası ile yaptığı son görüşmeyi anlattı. Arzu Güvendiren, “Manisa’ya yük almıştı o gece. Manisa’ya gidiyordu. En son telefonla konuÅŸtuÄŸumuzda uykusu yoktu, acelesi de yoktu. Saat 01 sularında kaza oluyor. Bana ‘Uykum gelirse seni ararım’ demiÅŸti. Benim eÅŸim 9 yıldır bu iÅŸi yapıyor. Benim eÅŸim suçlu ise karşı taraf niye kaçtı. Allah rızası için gelip ifade vermesini istiyorum. Benim çocuklarım ‘Anne, babam mı suçlu? Babam neden öldü?’ dediklerinde verecek bir cevap bulamıyorum. Allah rızası için çıksın gelsin, bir ÅŸey desin, cevap versin” dedi.

“Faili meçhul bir dosya olarak kalmasın”
Merhum Güvendiren’in kardeÅŸi Åžener Güvendiren ise, dosyanın faili meçhul olarak kalmamasını istedi. Åžener Güvendiren, “Bilenlerin, duyanların, görenlerin bize ya da yetkililere bilgi vermesini istiyoruz. Biz kin için, yada baÅŸka bir ÅŸey için burada deÄŸiliz. KardeÅŸimin dosyasının faili meçhul olarak kapatılmamasını istiyoruz. BulunduÄŸunda da, sebebi nedir? Åžoförün bilgi vermesini istiyoruz. Bir tane görgü tanığı var o da ifade vermiÅŸ. En azından maddi bir ÅŸey beklemiyoruz. İki buçuk aydır korkusunu atamadı mı?” dedi.
Öte yandan, kazaya karışan kamyonun beyaz renkli Mercedes marka olduÄŸu görgü tanığı tarafından ifade edildiÄŸi iddia edildi. Güvendiren Ailesi, Balıkesir ValiliÄŸi ve İl Jandarma Komutanlığı’ndan olayın aydınlatılması için yardım istedi.

Yusuf Efe (8) ve Mehmet Ali (6) adında iki çocuÄŸu bulunan Merhum Güvendiren’in çocukları ise babalarının kaza sonucu ölümünü kabullenemedi. Mehmet Ali, evde cep telefonu ile çektiÄŸi videolarla babasına olan özlemini dile getiriyor. Mehmet Ali’nin yürek daÄŸlayan videosunda, “Benim babam öldü. O adam kaçtı ama Allah ona kötülük yapacak ve görecek gününü’ dedi. BaÅŸka bir videosunda oyuncak ayısını anlatan Mehmet Ali, “Her gün bu ayıcığa sarılıyorum. Babam sanıyorum. Babamsın diyorum ona, ama benim babam kalbimde, kalbimizde. Benim babam, can babam” yorumunda bulundu.
Bahadır Demirçeviren
Â