Olay, 2018 yılında Mudurnu ilçesi TaÅŸkesti- Akyazı karayolu Ilıca köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde yol kenarında erkek cesedi olduÄŸunu gören vatandaÅŸlar, durumu jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yaptıkları incelemede cesedin 55 yaşındaki Refik Gülmez’e ait olduÄŸunu, başına 2, göğsüne 1 el ateÅŸ edilerek öldürüldüğünü tespit etti.
Cinayetle ilgili çalışma baÅŸlatan Mudurnu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gülmez’in eÅŸinin de aralarında bulunduÄŸu 6 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Jandarmadaki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Refik Gülmez’in eÅŸi Meliha Gülmez ve yanında çalışan Niyazi Derleme ile cinayet zanlısı Refik Demirtürk çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Bir süre cezaevinde kalan Meliha Gülmez ve Niyazi Derleme tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘kasten adam öldürme’ suçlamasıyla tutuklu yargılanan Refik Demirtürk ve tutuksuz yargılanan Meliha Gülmez ile Niyazi Derleme son kez hakim karşısına çıktı. Son sözleri sorulan Meliha Gülmez ve Niyazi Derleme, cinayetle bir iliÅŸkilerinin olmadığını ifade ederek, beraatlerini talep etti. Cinayet zanlısı Refik Demirtürk ise “Benim kadar diÄŸer sanıklar da suçludur. PiÅŸmanım, tahliyemi talep ederim” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Refik Demirtürk’e ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Meliha Gülmez ve Niyazi Derleme’nin ise beraatlerine karar verildi.
Faruk Çidem
Â