Konya’da sosyetik ayin

Konya’da Hiçhane’de gerçekleştirilen Şeb-i Arus gecesinde sahnede olan “Ayna Ayna” adlı müzik grubunun tef ve saz eşliğinde sunduğu performans, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.

MEVLANA’NIN ŞEB-İ ARUS GECESİ

Şeb-i Arus terimi, Mevlana’nın ölüm yıl dönümü için kullanılan özel bir ifadedir. Anlamı “düğün gecesi” veya “gelin gecesi” olan Şeb-i Arus, Mevlana’nın vefatını bir ayrılık değil, sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü anlamı taşır.

Konya’da özellikle her yıl 17 Aralık’ta düzenlenen etkinliklerle kutlanan Şeb-i Arus, Mevlana’nın sonsuzluğa yürüdüğü günü anmak ve manevi bir coşkuyla hatırlamak için düzenlenir. Sema törenleri, ilahiler, şiirler ve konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerle renklenen gecede, sanatseverler ruhlarını dinlendirme fırsatı bulurlar.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

CHP’li başkanlar İmamoğlu ve arkadaşlarına destek için Saraçhane’de buluştu

CHP’li belediye başkanları, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarıyla dayanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantısının sonuç bildirgesini okuyan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Bu karanlık günleri, milletimizin desteği ve inancıyla hep birlikte aşacağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Üç kuruş uğruna Türkiye’yi Tayland’a çevirecekler

Türkiye’nin önemli tatil merkezlerindeki mekanlarda sahnelenen ‘Dans Şovları’ vatandaşların tepkisini çekti.

Mansur Yavaş’tan Ümit Özdağ mesajı: Adaletin çok gecikmiş bir tezahürü

Yavaş, “148 gün boyunca, hukuken geçerli hiçbir delile dayanmayan bir dosyada tutuklu kalan Sayın Ümit Özdağ’ın serbest bırakılması, adaletin çok gecikmiş bir tezahürüdür.” dedi.

‘Güç merkezinde çok kutuplu dünyaya doğru bir kayma yaşanıyor’

Eski Sri Lanka Devlet Başkanı Wickramasinghe, dünya dışı aktörlerin önemli rol oynamaya başladığına dikkat çekerek güç merkezinde çok kutuplu dünyaya doğru bir kayma yaşandığının altını çizdi.

İsrail duyurdu: İran yeni bir füze saldırısı başlattı

İsrail ordusu, İran’dan İsrail’e füze ateşlendiğini, hava savunma sistemlerinin füzeyi engellemek için çalıştığını duyurdu.

11 adrese FETÖ baskını: 11 kişi gözaltında

İstanbul ve Kocaeli’de, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün güncel talebe yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, sabah 06.00’da 11 adrese baskın yapıldı ve 11 şüpheli gözaltına alındı.