Yapay zeka bot’u ChatGPT-4’ün piyasaya sürülmesi, bir kez daha AI coin’leri için ateşleyici oldu. AI coin fenomeni, meme coin’leri mi taklit ediyor yoksa bu çift haneli fiyat artışlarına yol açan bazı gerçek temel büyümeler mi oluyor? Analistler, kripto yapay zeka ortamının derinliklerine indi ve muazzam büyüme potansiyelleri nedeniyle izlemeye değer 4 AI coin projesini buldu. Analistlere göre, bu 4 coin gerçek bir erken satın alma fırsatı.
İlk AI coin: The Graph (GRT)
İlk token olan GRT, büyük bir potansiyele sahip bir token. GRT ayrıca 50X aylık portföyün bir parçası. Bu projenin tek bir amacı var: Blockchain verilerini daha kolay erişilebilir hale getirmek. Graph, merkezi olmayan, açık kaynaklı bir protokol. Üçüncü tarafları dahil etmeden verileri toplamak için dağıtılmış defter teknolojisini kullanıyor.
What is The Graph (GRT) ?
The Graph is an indexing protocol for decentralized applications that allows developers to efficiently access blockchain data. Developers can build subgraphs that define how to ingest, index, and serve blockchain data in a verifiable way.
— SOFO TECH (@SOFO_TECH) June 16, 2021
Bu nedenle Graph, verileri düzenlemek, dizine eklemek ve sorgulamak için küresel bir API’yi temsil ediyor. Bu veriler GraphQL programlama dili kullanılarak işleniyor ve kullanıma sunuluyor. Graph, Google’ın web sitelerinden verileri dizine ekleme ve sorgulama yöntemiyle verileri dizine ekler ve sorguluyor. Blockchain verilerini endekslemek her zaman kolay bir iş değil. Ancak Graph, onu basitleştiren benzersiz bir yaklaşıma sahip. Graph, verimli sorgulama için verileri daha küçük ‘alt grafikler’ halinde düzenlemek için yapay zekayı kullanıyor.
Alt grafikler açık API’lerdir. Verilerin Blockchain’de nasıl endekslendiğine dair ayrıntılara sahipler. Grafik 2018’de Brandon Ramirez, Yaniv Tal ve Jannis Pohlmann tarafından başlatıldı. Ancak projenin tokeni, 2020’deki main-net lansmanı sırasında piyasaya sürüldü. Graph şu anda 31 Ethereum tabanlı DApps için veri alımını destekliyor. Buna Uniswap, Decentraland, AAVE ve Balancer dahil.
İkinci sırada Oasis Network (ROSE) var
Oasis, ölçeklenebilirlik ve gizliliğe yüksek değer veren bir katman 1 Blockchain. Bu Blockchain, geliştiricilerin gizlilik odaklı uygulamalar oluşturmasını sağlıyor. Akıllı sözleşmelerin yürütülmesini fikir birliği mekanizması sürecinden ayırıyor. Aynı zamanda düşük maliyetle yüksek iş hacmine sahip güvenli bir tasarım sunuyor.
https://twitter.com/Cryptoblog001/status/1607438891727863816
Profesör Dawn Song tarafından kurulan Oasis Labs, Oasis Network’ün arkasında. Oasis Network, uygulamaları ölçeklendirmek için altyapı sunmayı amaçlıyor. Bu şekilde, çeşitli Web 3 uygulamalarına güç sağlıyor. Oasis Network, DeFi uygulamaları ve cross-chain birlikte çalışabilirlik oluşturuyor. Kullanıcılar, Uniswap gibi uygulamaları Ethereum’dan Oasis Blockchain’ taşıyabilir. Bu, ağın Ethereum Blockchain’le geriye dönük uyumluluğu sayesinde mümkün.
Şu anda AI hakkında çok fazla hype olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak yapay zeka, kullanıcıların gizliliğini ihlal ederse riskli olabilir. Ve yanlış bilgi verin. Oasis’in düzeltmeyi planladığı şey bu. Oasis, AI’nın olası gizlilik zorluklarını çözmeyi planlıyor. Bu şekilde yapay zeka daha etik ve güvenli hale geliyor. Oasis’teki bahis, pek çok geliştiricinin bu platformu gizlilik özellikleri için kullanacağı. Kalabalık ne kadar büyük olursa ROSE o kadar değer kazanır.
Üçüncü AI coin: Render Token (RNDR)
Gelecek şüphesiz gelişmiş işleme özellikleri gerektirir. Süreç zor ve daha iyi çözümleme gerektiriyor. Jules Urbac bu sorunu çözmenin bir yolunu buldu. GPU bulut işlemeyi küresel olarak demokratikleştirmek için Render Neywork’u geliştirdi.
https://twitter.com/Bariscrypto_/status/1628407398573527041
Render Neywork, Web3 içinde büyük fırsatlar yaratıyor. İşleme işleri arayan kullanıcıları, bunları işlemek için ücretsiz GPU’ları olan kişilerle birleştiriyor. Böylece, kullanıcılar katkıları karşılığında ödeme olarak ağın yerel hizmet tokeni olan RNDR alacaklar. Render, metaverse’de yeni nesil dijital ürünleri güçlendiriyor. Proje, 3B ortamları işleme ve akışa alma prosedürlerini değiştirdi. Render’ın peer-to-peer (P2P) ağı türünün tek örneği. Bireylerin ve kuruluşların yeterince kullanılmayan bilgi işlem gücünü ucuz ve etkili bir şekilde kullanmasını sağlıyor.
Son AI coin: Ocean Protocol (OCEAN)
Son proje, yeni bir AI coin olan Ocean Protocol. Proje, verileri herkes için erişilebilir hale getirmeyi planlıyor. Bu şekilde, şirketlerin veri ve yapay zeka alanlarındaki tekelci hakimiyetini azaltıyor. Ocean Protocol, ERC-20 akıllı sözleşme tokenlerini kullanan işlemleri etkinleştiriyor.
⚡️ #Data and #AI are TRILLION dollar industries. Both of which are going to keep on growing
The people who take advantage of this will make life changing money @oceanprotocol is at the center of both and here is what you NEED to know:
— Crypto Rand (@crypto_rand) March 14, 2023
Bu nedenle, Ocean Protocol ayrıca veri yönetişimi sunuyor ve ağ genişlemesini teşvik ediyor. Platform, her adımın ademi merkeziyetçiliğe doğru bir adım olmasını sağlıyor. OCEAN tokeni protokolde büyük bir rol oynuyor. Kullanıcıların iyileştirme, veri satın alma ve satma için veriler üzerinde hak iddia etmesine olanak tanıyor.
Makaledeki görüşler analistlere ait olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederiz.