Ali Mahir Başarır karşısında: Akın Gürlek’in avukatı iddialara canlı yayında yanıt verdi!

Halk TV’ye konuk olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in avukatı Abdullah Adır, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile buluştu.

Adır, Başsavcı Gürlek’e yönelik ‘ev, araba ve lüks yat’ iddialarına açıklık getirdi. Lüks yatla ilgili olarak Adır, ‘bakmanın’ alım anlamına gelmediğini, tanklara fuarında bakıldığını ve bu nedenle ‘Tankı almış mı oluyoruz?’ diye sordu.

Avukat Adır, “İletişim Başkanlığı’nın 2024’te yapılan mali hatası var. Bu nedenle böyle bir yatın alınması söz konusu değil. Kesinlikle böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

“YAT FİRMASI SAHİBİ İLE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI”

CHP’li Başarır ise, “Eğer almam için teklif varsa ve fotoğraflar varsa, ben de sorgulanırım. Ancak şunu belirtmek isterim. Akın Bey hakkında haksız yorumlar yapılırsa, bunun bedelini öder. Ayrıca bizim Ekrem İmamoğlu’na ait olduğu iddia edilen araçlar aslında başkalarının olduğu ortaya çıktı. Gazeteciler ve televizyonlar hakkında tek bir soruşturma bile açılmadı. Kasalar konusunda açılan bir soruşturma da yok. Yat firmasını ziyaret etmiş, fiyatını sormuş, yat firması sahibiyle fotoğrafları ortaya çıkmış. Bu durum da sorgulanabilir” dedi.

Adır, ’87 yıllık maaşla böyle bir yatın alınmasının siyaseten doğru olmadığını ve bu iddiaların hiçbir delil olmadan yapıldığını belirtirken “İddiaların hiçbir dayanağı yok” açıklamasında bulundu.

“HEM KORUMA HEM ARAÇ TAHİSİ YAPILABİLİR”

İBB’nin araçlarından birinin Akın Gürlek’e tahsis edildiği iddialarına yanıt veren avukat Abdullah Adır, şunları dile getirdi.

“NEDEN ANKARA BAŞSAVCISI’NA SORULAR YÖNELTİLMİYOR?”

Başarır, “Belediyeler, şoför ihtiyacı olduğunda araç tahsis eder. Hatta belediye başkanları değiştiğinde savcı katipleri bana ulaştı. Belki Akın Bey’le özel olarak ilgilendiğimizi düşünüyorsunuz. Peki, neden Ankara Başsavcısına bu eleştiriler yöneltmiyoruz? Geçmişte 37. ACM hakimiydi, ardından bakan yardımcılığına atandı. Bu nedenle söylüyorum. Doğru değil. Belediyeler araç vermez. Araçlar kayıptı, bir kısmı ilçelerde bulundu. Bir tanesi de Akın Bey’e ait. Üst segment bir araç. Bakanlık hakimlere araç tahsis eder. Bu konuda tarihte örnek yok. Araçların çoğu ilçe veya il başkanlıklarında bulunurken bir tanesi de Akın Bey’in kullanımında. Bu durumun farklı bir yanı yok” şeklinde konuştu.

“BAKIRKÖY’DEKİ TERÖR HAKİMİNE NEDEN VERİLMİYOR DA…”

Adır, İBB’nin aracı direkt olarak Akın Gürlek’e vermek yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tahsis ettiğini ve bu iddialara itiraz etti.

Başarır, “Anadolu Adliyesi’nde veya Bakırköy’deki terör mahkemesindeki hakimlere bu şekilde araç verilmezken Akın Gürlek’e neden veriliyor, bunu merak ediyorum” dedi. Adır ise benzer örneklerin araştırılmalar sonucunda ortaya çıkacağını ifade etti.

Related Posts

Türkiye’de yeni finansal teknoloji platformu için güç birliği

TÜRKİYE pazarına yönelik olarak yeni nesil bir finansal teknoloji platformu kurmak amacıyla Trendyol Grubu, Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım fonu ADQ ile dünyanın lider dijital ödeme sistemleri ve finansal teknoloji sağlayıcılarından Ant…

Aksaray’da Yapı Market Yangını

Aksaray’da bir yapı markette çıkan yangın, itfaiye tarafından kontrol altına alındı.

75 yıldır kayıp olan mektuptan çıkanlar bilim alemini sarstı

Bavyera Çevre Bakanlığı’nın (LfU) dijitalleştirme projesi sırasında, 2023 yılında tozlu bir zarfın içinden çıkan 1949 tarihli bir mektup, mineral tarihine yeni bir sayfa açtı. Bu mektup, küratörlerin dikkatini onlarca yıldır fark edilmeden duran …

Acı haberi CHP’li Zeybek duyurdu: 12 yaşında hayatını kaybetti

CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar’ın 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Acı haberi CHP’li Gökan Zeybek sosyal medya hesabından duyurdu.

Binlerce kasa meyve ve sebze geri çağrıldı

ABD’de binlerce meyve ve sebze kasası, forklift sıvısıyla bulaşma şüphesi nedeniyle gönüllü olarak geri çağrıldı. FDA, halk sağlığını ilgilendiren olay için ikinci en yüksek risk uyarısını yayınladı.

Haydarpaşa Garı tamamen boşaltıldı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Haydarpaşa Dayanışması, tarihi Haydarpaşa Garı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına devri sonrası başlatılan tahliyelere karşı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Haydarpaşa Garı’nın geçtiğimiz hafta tamamen boşaltıldığı belirtildi.