Aile hekimleri yeniden iş bıraktı: ‘Hasta olmayan hastanın bedelini hekim ödeyecek’

Aile Hekimleri İş Bıraktı: Değişikliklere Tepki Devam Ediyor!

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki son değişikliklere tepki göstermek isteyen aile hekimlerinden bir grup, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, “Eylemlerimiz, hasta hasta olmayan veya hastaneye sıkça başvuran hastaların bedelini biz ödemek zorunda kalıyorsak devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugün başlayan iş bırakma eyleminin 5 gün boyunca süreceği belirtildi. Aile hekimleri, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgularken, Mehlepçi, “Mutsuz hekimler, mutsuz ebe hemşireler, mutsuz bir halk. Senin mutsuzluğunun sorumlusu olan Memişoğlu, unutma bu tabloyu” ifadelerini kullandı.

“Ebelere Yapılan Kesinti Kabul Edilemez!”

Dr. Mehlepçi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

  • Bu yönetmelikle ASM çalışanlarının maaşlarının artacağını söylediniz, ancak bizler doğruyu söylüyoruz. Ebe hemşire arkadaşlarımızın zaten yetersiz olan maaşlarından %15 kesinti yapılması kabul edilemez.
  • Mesleki onurumuzu ayaklar altına alamayız, iş güvencemizin vatandaşın puanlamasına bağlı olması kabul edilemez. Hastaların bilgilerini girmek için bizi zorlayan belirsiz bir platform oluşturulması onursuzluğa ve değersizleştirmeye yol açmaktadır. Buna karşı çıkmamız gerekiyor.

Related Posts

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı

Karadeniz’de kalp hastalarına “yüksek rakım” uyarısı

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık

Uzmandan elektronik sigara uyarısı: Akciğer yetmezliği, solunum sıkıntısı ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaraların akciğer ve kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Akkoyunlu, “Elektronik sigaralar aslında en büyük problemlerden bir tanesi. Normal sigaranın etkilerini ve içeriklerini biliyoruz ancak elektronik sigaralar söz konusu olduğunda ciddi bir çeşitlilikle karşılaşıyoruz. İçerikleri konusunda net bilgiler olmaması ve yan etkilerinin tam olarak bilinmemesi bu cihazları daha da riskli hale getiriyor” dedi.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.