ABD’nin “CBS News” kanalının aktardığına göre, son üç hafta içinde, uzun süreli bakıma ihtiyaç duymayanlar için oluÅŸturulan otopark hastanede 265 hasta tedavi edildi.
Hastane yetkilisi Tony Slonim “Salgın ile mücadele eden saÄŸlık çalışanları hayal edemeyecekleri ÅŸeyler görüyorlar” dedi. Babasını koronavirüs ile olan mücadelesinde hayatını kaybettiÄŸini söyleyen Slonim, “Salgınla mücadelenin bireysel çaba gerektirdiÄŸini düşünüyorum” dedi.
Eyalet verilerine göre, salgın Nevada’da Mart ayından bu yana 2 bin 300’den fazla can aldı. Resmi rakamlara göre koronavirüs sebebiyle hastaneye yatış sayısı da geçen ay yüzde 260’tan fazla arttı.
Otopark hastanenin müdürü Janet Baum, yerel medyaya yaptığı açıklamada “En çılgın kabuslarımda bile bu kadar insanı öldürecek bir ÅŸey göreceÄŸimizi düşünmemiÅŸtim” ÅŸeklinde duygularını ifade etti.
Başkan Donald Trump, fotoğrafın sahte olduğunu iddia etti.
Trump destekçisi bir hesap, “Hiç hasta yok, katlanmış yataklar, hiç kullanılmayan sarılmış ekipmanlar! Bu dolandırıcılığa milyonlar harcadılar” dedi, ABD BaÅŸkanı ise RT etti.
Ancak hastanede görevli hemÅŸire Danielle Paradise Trump’a tepki göstererek “Bu ‘sahte’ Nevada hastanesinin otoparkı% 100 gerçek; bunu biliyorum çünkü burası benim hastanem. Åžu anda aşırı derecede hasta Covid hastaları ile boÄŸuÅŸuyoruz. Her gün kapasitemizin çok üzerinde çalışıyoruz. Birden fazla Covid ünitemiz var; bunlardan biri otoparkımız” dedi.