Olay, 19 Ocak’ta Esenyurt Esenkent Mahallesinde yaÅŸandı. Edinilen bilgiye göre, akÅŸam saatlerine daha önceden keÅŸif yaptıkları bir galeriye gelen ÅŸahıslar, önce galerinin alarm sistemini devre dışı bıraktı.
Daha sonra ise kapının camını kırarak içeriye girdiler. Şahıslar, yaklaşık 10 dakika içinde galeride bulunan 5 milyon TL değerindeki iki lüks cip ile galeride bulunan ve içinde 350 bin TL olduğu tespit edilen çelik kasayı çalarak kayıplara karıştı. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri çevrede bulunan 100 güvenlik kamerasını inceledi.

Şüphelilerin önce eÅŸkâlini daha sonra kimliÄŸini tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Yapılan operasyonda önce çalıntı lüks otomobil ve şüpheli Denizhan K.(37) yakalandı. Polis ekipleri 2 gün sonra diÄŸer çalıntı cipi de Kâğıthane’de buldu. Gözaltına alınan ÅŸahsın 16 adet suç kaydı olduÄŸu tespit öğrenildi. Denizhan K. Hırsızlık Büro AmirliÄŸindeki iÅŸlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. DiÄŸer ÅŸahısların yakalama çalışmasının ise devam ettiÄŸi öğrenildi.


Öte yandan lüks ciplerden birisinin çalınma anları iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde rahat tavırları ile dikkat çeken zanlıların, lüks cipi çalıştırarak götürdüğü görüldü.
Hasan Zahid Ezim
Â